Webinar Elektrificatie op 8 april

  • Nederland
  • 29 maart 2021

Het IFV en Brandweer Nederland organiseren een serie webinars over de veiligheidsaspecten van de energietransitie. In vier afleveringen behandelen we de thema’s waterstof, elektrificatie, zonneweides en automotive. Deskundigen vanuit wetenschap, veiligheidsregio, verzekeraar en praktijk gaan in op de actuele stand van zaken en toekomstontwikkelingen op onderwerpen binnen de energietransitie.

Het (tweede) webinar op 8 april gaat over elektrificatie van de Nederlandse samenleving.

Voor wie?

De webinarserie is bedoeld voor medewerkers van veiligheidsregio’s, gemeenten, ministeries en (crisis)partners die meer willen weten over de veiligheidsaspecten van de energietransitie.

Aflevering 2: Elektrificatie van de Nederlandse samenleving

Laat je in ruim anderhalf uur bijpraten over de achtergronden, laatste ontwikkelingen en praktijkervaringen met de toepassing van elektriciteit als energiebron en -opslag. Lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller gaat in gesprek met de volgende gasten:

  • Vanuit de wetenschap: prof.dr.ir. Mark Huijben, Professor Nanomaterials for Energy Conversion and Storage, Universiteit Twente
  • Vanuit de branche: Jan Bartels, Co-Founder NOWOS
  • Vanuit de praktijk: Jimi Korst, teamleider-bevelvoerder, Gezamenlijke Brandweer Amsterdam-Amstelland
  • Namens het Verbond van Verzekeraars: Hans Sevenstern GIFireE - Senior Consultant Property Risk Consulting, Marsh Advisory

Iedere spreker houdt een korte presentatie. Via de chat kun je hierover je vragen stellen. De sprekers zullen de vragen zo veel mogelijk direct in de uitzending beantwoorden.

Bekijk meer informatie over de sprekers op de website van het IFV.

Aanmelden

Geïnteresseerd? Meld je aan via deze link. Kort voor aanvang van het webinar ontvang je een link waarmee je kunt inloggen. Ben je niet in de gelegenheid om het webinar live te volgen? De aflevering zal op een later tijdstip terug te zien zijn via het YouTube-kanaal van het IFV. Ken je iemand voor wie dit webinar ook interessant is, stuur de uitnodiging dan gerust door.

Noteer alvast in je agenda

  • Aflevering 3: Zonneweides op vrijdagmorgen 23 april 2021
  • Aflevering 4: Automotive op donderdagmiddag 27 mei 2021

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met IFV Kennisevents, telefoon 06-43234600, e-mail kennisevents@ifv.nl.

Energietransitie

Nieuwe technieken van energie-gebruik en -opslag, wat betekent dat eigenlijk voor de veiligheid?

Energietransitie_shutterstock_764274979.jpg

Delen