Nationale voorleesdagen

Tijs leest voor

  • Nederland
  • 29 januari 2021

‘Hoe word je brandweerman of brandweervrouw? Wat voor voertuigen heeft de brandweer? Hoe gaan brandweermannen te werk als ze een brandend huis ingaan? Hoe leuk is het om kinderen al op jonge leeftijd bij ons mooie beroep te betrekken?’, vertelt Tijs van Lieshout, voorzitter van Brandweer Nederland en commandant van de brandweer in Amsterdam.

De nationale voorleesdagen boden uitkomst. De voorzitter ging er woensdag in kazerne Willem eens even speciaal voor zitten. Het boek ‘Lotus gaat bij de brandweer’ voor de groepen 1 en 2 wordt met alle geduld en met veel trots voorgelezen. ‘Misschien ontstaat bij het vertellen van verhalen wel de eerste interesse om bij de brandweer of de jeugdbrandweer te gaan. Ik weet zeker dat dit niet op een betere manier worden overgebracht dan uit een boek.’
(tekst gaat onder de video verder)

Nationale voorleesdagen

In het kader van de nationale voorleesdagen staan op brandweer.nl naast het boek ‘Lotus gaat bij de brandweer’ voorgelezen door Tijs, nog meer voorgelezen brandweerverhalen: www.brandweer.nl/voor-de-jeugd/nationale-voorleesdagen. Leuk voor de jongste generatie kinderen, of is het voor ons allemaal een feest om voorgelezen te worden uit een kinderboek over de brandweer?

Delen