Tussenstand lezersonderzoek Brandweerkrant

Op naar 1000 reacties?

 • Nederland
 • 26 januari 2021

Net voor de Kerstdagen startte, bij de uitgave van het winternummer van de Brandweerkrant, een lezersonderzoek. Met een paar vragen hopen we als redactie in beeld te krijgen of en hoe jullie de Brandweerkrant graag lezen. We waarderen het zeer dat al 565 mensen online de vragen hebben ingevuld. Ook zijn er tientallen kaartjes per post verzonden. Daar hebben we veel aan! Doe jij ook nog mee?

Samen met de vijfentwintig regio’s maken we de Brandweerkrant vier keer per jaar om met brandweercollega’s te delen wat er speelt en leeft, waar we trots op zijn of wat we hebben geleerd en ervaren.

Gedrukt of online?

Het lezersonderzoek loopt nog een maand, maar we delen even een tussenstand van de online reacties:

 • 57% van de deelnemers leest nu de gedrukte krant en 44% wil ook graag dat de gedrukte krant blijft
 • 10% geeft aan de Brandweerkrant graag online te lezen en 18% wil in de toekomst de krant alleen online
 • 21% leest nu beide varianten en 33% geeft aan in de toekomst beide varianten op prijs te stellen
 • 4% geeft aan in de toekomst geen interesse te hebben in de Brandweerkrant
 • 9% kende de Brandweerkrant niet maar geeft aan ‘m wel graag te gaan lezen

Positief

Meer dan de helft van de deelnemers aan het lezersonderzoek heeft ook nog eens de moeite genomen om de open vraag naar tips, verbetersuggesties of ander opmerkingen in te vullen. Dat leverde veel positieve reacties op als:

 • vooral zo doorgaan
 • valt op als het op de koffietafel ligt
 • leuk om te lezen
 • interessante verhalen
 • ik heb er al diverse ideeën uit opgedaan voor activiteiten Brandveilig leven
 • goed om te lezen wat er in andere regio’s speelt

Tips

Daarnaast ontvingen we ook diverse tips en opmerkingen, van ‘zorg dat de online versie ook op de telefoon makkelijk leesbaar is’, ‘distributie verbeteren want de krant ligt niet altijd op de koffietafels’, ‘meer aandacht voor de online versie in de regio’s’ en ‘zeker in coronatijd blijkt dat de online versie ook handig is’ tot ‘de krant stinkt erg als het uit de verpakking komt’. Verder ontvingen we leuke suggesties voor onderwerpen als meer casuïstiek, vrijwilliger in beeld, recente incidenten, wat gebeurt er bij de brandweer over de grens en een inkijkje geven bij verschillende posten in het land.

Ook meedoen?

QR code link naar lezersonderzoekDe tussenstand geeft al een mooi beeld en leuke tips waarmee we als redactie mee aan de slag kunnen om de krant nog beter te laten aansluiten op jullie wensen. Hoe meer mensen deelnemen aan het onderzoek, hoe beter het beeld natuurlijk. Dus heb je nog niet meegedaan, laat ons dan alsnog weten of jij deze papieren versie van de krant of de online uitgave voor en door de regio’s bekijkt. Of ken je de Brandweerkrant misschien helemaal niet? Heb je verbetersuggesties of andere opmerkingen, laat het ons weten en stuur het kaartje met jouw antwoorden uiterlijk 26 februari 2021 op en maak kan op een slagroomtaart voor jouw ploeg of team.

Je vindt een kaart met antwoordnummer bij de Brandweerkrant die vanaf 16 december 2020 op de koffietafels ligt in alle posten. Nu meteen online reageren, kan natuurlijk ook.

Vul in en maak kans op een taart!

Vier keer per jaar ligt de Brandweerkrant van Nederland op de koffietafels in alle brandweerposten in het land. Samen met de 25 regio’s maken we deze krant om met brandweercollega’s te delen wat er speelt en leeft, waar we trots op zijn of wat we hebben geleerd en ervaren.

Papier of online?
Wij zijn benieuwd of jij deze papieren versie van de krant of de online uitgave voor en door de regio’s bekijkt. Of ken je de Brandweerkrant misschien helemaal niet? Laat het ons weten! Je kunt meedoen tot 26 februari 2021.

Brandweerkrant

Vier keer per jaar verschijnt de Brandweerkrant van Nederland, met nieuws van en voor de regio's.

Brandweerkrant Juni 2020 Header

Delen