Samen sterk voor Limburg

  • Nederland
  • 16 juli 2021

De extreme wateroverlast in Limburg door hevige regenval was reden voor het kabinet om de regio donderdag als rampgebied aan te merken. Hulptroepen uit het hele land leveren bijstand om te helpen de grote problemen op te lossen. Honderden brandweercollega’s van nu al 13 veiligheidsregio’s zijn ingezet, naast de hulp die Defensie, de Nationale Reddingsvloot en het Instituut Fysieke Veiligheid biedt.

‘De bereidheid om te willen helpen is enorm’, zegt voorzitter Tijs van Lieshout van Brandweer Nederland. ‘Ik had ook niet anders verwacht, maar ik ben er wel heel trots op. De wijze waarop wij met de regio’s zo snel en professioneel kunnen schakelen, adviseren en slagkracht leveren is geweldig. Maar het moet ook, de problemen zijn groot. Ik wens alle brandweercollega’s en collega-hulpverleners veel succes. Bedankt voor jullie inzet en inspanningen.’

Actiecentrum Brandweer

Vanaf donderdagochtend is in Zeist in samenwerking met het LOCC het Landelijke Actiecentrum Brandweer ingericht. Hulpvragen van de veiligheidsregio’s Limburg Noord en Limburg Zuid worden vertaald naar concrete vragen in de regio’s voor bijstand. Dat varieert van vraag naar brandweerpelotons tot aan individuele specialisten, piketfunctionarissen, materieel en logistiek.

Zie ook het bericht Als het water stijgt, komt het beste in mensen naar boven van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Foto´s: het Landelijke Actiecentrum Brandweer in Zeist

Delen