Nieuwe warmtebeeld-camera’s voor 11 regio’s

  • Nederland
  • 05 juli 2021

In de komende vier jaar ontvangen 11 regio´s in totaal 625 nieuwe warmtebeeldcamera’s. De eerste camera’s werden op maandag 28 juni uitgereikt aan de Veiligheidsregio Limburg-Zuid.

Warmtebeeldcamera’s zijn een onmisbaar hulpmiddel voor de brandweer. De camera’s maken warmte en het warmtespoor naar de hittebron zichtbaar. In ruimten waar het zicht beperkt is door rook kan de brandweer zicht beter oriënteren zodat slachtoffers zo’n 4 tot 5 keer sneller gevonden worden dan wanneer er op de tast gewerkt moet worden. Daarnaast wordt de brand effectiever bestreden en is de eigen veiligheid van de brandbestrijder beter geborgd.

Inkoopvoordeel

Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) heeft voor de 11 veiligheidsregio’s het aanbestedingstraject voor nieuwe warmtebeeldcamera's gerealiseerd, met een totale opdrachtwaarde van 2 miljoen euro. Hiermee neemt het IFV de deelnemende regio’s veel werk uit handen. Zij hoeven zelf geen inkooptraject te doorlopen en profiteren van inkoopvoordeel door de schaalgrootte. Daarnaast zijn er eenduidige afspraken gemaakt met de leverancier en zijn er een instructiemodel (ook beschikbaar in ELO) en leveringsprotocol beschikbaar gesteld.

Zie ook: IFV realiseert aanbesteding nieuwe warmtebeeldcamera's voor 11 regio's

Delen