Nationaal Brandweermonument

Eervolle en blijvende herinnering aan Pim van der Bruggen

  • Nederland
  • 29 mei 2021

Vandaag, zaterdag 29 mei 2021, is de gedenkplaat van Pim van der Bruggen bijgeplaatst op het Nationaal Brandweermonument in Arnhem. De naaste familie en directe collega's van Pim waren hierbij aanwezig. Pim kwam op 21 november 2020 op 41-jarige leeftijd tijdens een brandweerinzet door een tragisch bedrijfsongeval om het leven.

‘Met het plaatsen van een gedenkplaat van Pim op het Nationaal Brandweermonument, met daarop zijn naam, geboorte- en sterfjaar, dragen wij bij aan een eervolle en blijvende herinnering aan Pim,’ gaf Fred Heerink van de werkgroep Nationaal Brandweermonument aan. ‘Er staan nu 98 namen op het monument. Hun namen zijn vereeuwigd. Hun verhalen zijn vastgelegd. De verhalen van 98 levens die abrupt werden beëindigd toen zij zich inzetten voor de veiligheid van een ander. We staan vandaag stil bij het verdriet dat Pim achterlaat.’

Diep geraakt

Carolien Angevaren, directeur Brandweerrepressie van Veiligheidsregio Utrecht (VRU), gaf aan dat zaterdag 21 november 2020 in het geheugen gegrift staat: ‘De zaterdag waarop Pim op weg ging om te helpen. Zijn passie om als brandweerman samen met zijn collega’s het verschil te kunnen maken voor de inwoners van Den Dolder, de inwoners van de regio Utrecht die op dat moment hulp nodig hadden. Pim, een brandweerman, een collega maar ook een zoon, echtgenoot en vader. Pim, de collega die we ons herinneren als betrokken, enthousiast en iemand waarbij het avontuur van de brandweer trok. Die er stond als de pieper ging en nooit verzaakte. Die dag hebben we een brandweercollega verloren, een van ons. Dat raakt ons diep.’

Nationale Herdenking 2021

Op de derde zaterdag in juni worden alle brandweermensen herdacht die zijn omgekomen tijdens of ten gevolge van het uitvoeren van het brandweervak. Dit jaar organiseren we voor de 10e keer de nationale brandweerherdenking bij het brandweermonument in Schaarsbergen. Daar vindt een ceremonie plaats met een beperkt aantal mensen. Door middel van een live-uitzending wordt een mooie en volwaardige herdenkingsplechtigheid gemaakt. De live-uitzending vindt plaats vanaf 12.15 uur tot even na 13.00 uur. De instructies voor de live-uitzending vind je te zijner tijd op www.brandweermonument.nl.

Brandweermonument

Bij het brandweermonument delen we de pijn uit het verleden en laten we de verhalen van onze omgekomen brandweercollega’s weerklinken.

Brandweermonument-Herdenking-2015.jpg

Delen