Extra campagne ‘Rookmelders redden levens!’

  • Nederland
  • 15 maart 2021

De Brandpreventieweken in oktober van vorig jaar stonden in het teken van ‘Rookmelders redden levens!’ Hiervoor is gekozen omdat rookmelders ook in bestaande woningen verplicht worden vanaf juli 2022.

Tijdens de campagnemaand heeft het Netwerk Nationale Brandpreventieweken zich samen met alle regio’s ingezet om mensen te informeren over de aanstaande verplichting, maar vooral om mensen aan te zetten rookmelders op de juiste plaats in hun woning op te hangen. Vanaf vandaag doen we deze campagne nog eens dunnetjes over.

Net als CO-campagne

Sinds een aantal jaren organiseren we twee keer per jaar de CO-campagne. De ‘echte’ campagne in februari, een herhaling hiervan in november. Voor de campagne in februari ontwikkelen we dan nieuwe middelen en bepalen we het thema, in november herhalen we dit en maken we geen nieuwe content. Hetzelfde gaan we nu doen met de Brandpreventieweken: De ‘echte’ campagne in oktober met nieuwe middelen, in maart een herhaling hiervan. Zo komt er een extra moment om het belangrijke onderwerp onder de aandacht te brengen, voor een nóg groter bereik.

Contentkalender

Vorige week is de contentkalender weer naar alle regio’s gestuurd. Op websites en (landelijke) social media kanalen wordt actief geadverteerd en regio’s is gevraagd de content ook via hun kanalen te delen. We willen hiermee bereiken dat mensen het liefst al vóór juli 2022 rookmelders op de juiste plaats in hun woning hebben ophangen!

Website

Wil je meer weten over rookmelders en weten waar je ze precies moet ophangen? Kijk dan op brandweer.nl/rookmelder.

Delen