Interview Jolanda Trijselaar

´Duurzaamheid graag, maar vergeet de veiligheid niet´

  • Nederland
  • 22 maart 2021

Brandweer Nederland en het Verbond van Verzekeraars maken zich zorgen. Door de energietransitie halen we (vaak onbewust) nieuwe en andere risico’s in huis. Daarnaast neemt door de vergrijzing het aantal mensen toe dat beperkt(er) zelfredzaam is en tot slot gaat het Bouwbesluit niet uit van brandveiligheid, maar van vluchtveiligheid. De twee organisaties hebben de handen ineen geslagen en hun zorgen in een paper met de naam Duurzaam Veilig toevertrouwd.

Jolanda Trijselaar is vicevoorzitter van Brandweer Nederland en spreekt hier uitvoerig over op de site van het Verbond van Verzekeraars. ‘De brandweer blust een brand, maar de brandweer spuit ook de ijsbaan onder water. En komt hulp verlenen na een zelfmoord. Onze mensen willen iets betekenen voor de samenleving, liefst in de eigen lokale gemeenschap. Ze zijn gedreven om een zo veilig mogelijke samenleving tot stand te brengen. En laat dat nou net ook de boodschap van ons gezamenlijke paper zijn: duurzaamheid graag, maar vergeet de veiligheid niet.’

Lees het hele interview met Jolanda Trijselaar op de site van het Verbond van Verzekeraars.

Longread Jolanda Trijselaar

Wat staat er in het Position Paper Duurzaam Veilig?

Brandweer Nederland en het Verbond van Verzekeraars maken zich zorgen. Door de energietransitie halen we (vaak onbewust) nieuwe en andere risico’s in huis. Daarnaast neemt door de vergrijzing het aantal mensen toe dat beperkt(er) zelfredzaam is en tot slot gaat het Bouwbesluit niet uit van brandveiligheid, maar van vluchtveiligheid. De twee organisaties hebben de handen ineen geslagen en hun zorgen aan het papier toevertrouwd. Benieuwd naar het paper Duurzaam Veilig? Klik hier.

Zie ook het interview met Geeke Feiter-van Heuvelen, directeur Verbond van Verzekeraars: ‘Meer balans nodig tussen duurzaamheidsambities en veiligheid’.

Delen