Zomernummer Brandweerkrant op de koffietafel

  • Nederland
  • 29 juni 2021

Vandaag gaat het zomernummer van de Brandweerkrant op de post. Daarin brengen de regio’s weer mooie onderwerpen in beeld waar ze trots op zijn, waar we met elkaar van kunnen leren of die gewoon leuk zijn om te delen.

Collega’s van Utrecht vertellen hoe zij samen met Gooi en Vechtstreek zorgen dat in brandschone bluskleding kan worden uitgerukt dankzij een uniek reinigingsproces. Amsterdam-Amstelland belicht de risico’s van hittestress en deelt de maatregelen die zij treffen.

In beeld

Collega’s Risicobeheersing van Limburg-Noord hebben tijdens de lockdown de zelfscan geïntroduceerd. In dit nummer lees je hoe zij, ondanks dat controles op locatie niet mogelijk waren, toch bedrijven konden helpen om de brandveiligheid van hun gebouw te vergroten. Collega’s van Zuid-Holland Zuid presenteren hun warmtebeeldcamera-aanhangwagen. Daarmee kunnen ze op een interactieve manier in lessen alles over de handigheid maar ook de valkuilen van de warmtebeeldcamera leren.

Inzichten

Brandonderzoekers van Flevoland en Gooi en Vechtstreek hebben de inzichten die ze de afgelopen jaren hebben opgedaan, gebundeld in een casuïstiekboek. De geleerde lessen delen ze graag met collega’s. Zeeland deelt in dit nummer een interessante casus waarin de brand in een accu van een hybride voertuig centraal staat. Leden van de Handcrew Overijssel vertellen over de zelf ingerichte nieuwe container en Rotterdam-Rijnmond blikt nog even terug op hun werkzaamheden voor het unieke evenement in hun regio: het Eurovisie Songfestival.

Inkijkje

Verder in dit nummer aandacht voor de procedure voor de aanvraag van blushelikopters en voor het protocol voor een veilige berging van elektrische voertuigen. Twee vrijwilligers geven een inkijkje in hun werk bij twee partners van de brandweer: Salvage en Rijkswaterstaat. Brandweer Papendrecht laat met trots hun nieuwe kazerne zien en Post Uithuizen wordt uitgelicht. Aan wie de collega’s van Post Uithuizen het stokje doorgeven, lees je op pagina 9.

Bekijk hier de online versie van het zomernummer van de Brandweerkrant.

Brandweerkrant

Vier keer per jaar verschijnt de Brandweerkrant van Nederland, met nieuws van en voor de regio's.

Brandweerkrant Juni 2020 Header

Delen