Morgen op de koffietafel

Lentenummer Brandweerkrant

  • Nederland
  • 30 maart 2021

Vandaag wordt alweer het eerste nummer van de Brandweerkrant van dit jaar verzonden. Bij het vorige nummer vroegen we je mening over de Brandweerkrant in de vorm van een klein lezersonderzoek. De resultaten deelden we eerder al op de site (zie: Resultaten lezersonderzoek Brandweerkrant) maar in dit nummer lees je wie de taart heeft gewonnen.

We hebben meteen werk gemaakt van de suggesties die jullie in het lezersonderzoek deden voor nieuwe onderwerpen. Zo trapt Post Vaals van Zuid-Limburg af in de nieuwe rubriek ‘Uitgelicht’ en geeft ons een mooi inkijkje bij de post. Ook deelt Brandweer Fryslân een leerzame casus over een explosie op een hybride boot. Daarbij laten de collega’s van brandonderzoek zien hoe we dankzij hun werk onze eigen inzetten maar ook de samenleving veiliger kunnen maken.

Verrassend

Verder tonen diverse regio’s in dit nummer nieuw materieel, duiken we het ijskoude water in en gaat de zelf gebouwde miniatuur van collega Daan naar Amerika. Collega’s van Zuid-Holland Zuid nemen ons mee terug naar de brand in Kijfhoek 10 jaar geleden en we delen mooie beelden van de complexe brand in ’s-Hertogenbosch eerder deze maand. Groningen deelt de verrassende uitspraak van de Raad van State en regio’s laten hun enthousiaste wervingsacties zien.

Kortom, de krant staat weer boordevol verhalen voor en door de brandweerregio’s.


 Bekijk de Brandweerkrant

Delen