Uit de Brandweerkrant

‘Niets doen is geen optie’

  • Nederland
  • 14 mei 2021

Een aanslag is niet ondenkbaar in Nederland. Extreem geweld of terrorisme is alleen niet echt het dagelijkse werk van de brandweer. Maar we worden wel opgeroepen bij grote incidenten met mogelijke terreurdreiging of extreem geweld.

Net als andere veiligheidsregio’s, staat het onderwerp Terrorisme Gevolg bestrijding ook bij Kennemerland op de agenda. In de Brandweerkrant vertellen zij over hun bijscholing van de repressieve brandweercollega’s.

Behoefte aan kennis 

Johan de Ridder, medewerker Vakbekwaam Blijven bij Veiligheidsregio Kennemerland en repressief brandweerman startte met een inventarisatie: ‘Het bleek al snel dat de kennis over het behandelen van slachtoffers niet zo heel groot was. Maar de vraag naar informatie was juist wel groot. Collega’s willen graag weten wat ze kunnen doen als hulpverlener, maar willen niet in de weg lopen van bijvoorbeeld ambulancecollega’s. We hebben echter allemaal hetzelfde gevoel in ons lijf: niets doen is geen optie!’ 
(tekst gaat verder onder foto´s)

In het volledige verhaal in de Brandweerkrant lees je over de train-de-trainer-aanpak van Kennemerland en de afstemming met de GGD.

Delen