Uit de Brandweerkrant

Tien jaar na Kijfhoek

  • Nederland
  • 04 mei 2021

In januari was het tien jaar geleden dat collega’s een gevaarlijke brand op emplacement Kijfhoek in Zwijndrecht bestreden. Het incident had flinke impact op het korps en de omgeving en was in de jaren erna regelmatig onderwerp van gesprek in de regionale politiek. In de Brandweerkrant kijken collega’s terug en vertellen over het vervolg.  
 
‘Ik hoorde die avond iets na half tien de alarmering en ben naar de kazerne in Zwijndrecht gegaan’, vertelt Daan Vermeulen, toenmalig commandant van de Zwijndrechtse Waard. ‘Al snel was duidelijk dat het een ernstige situatie was. In eerste instantie was het beeld dat de wagon geladen was met giftige stoffen. Later bleek het een wagon met ethanol te zijn. De brand straalde een rij wagons met LPG aan die, naar later bleek, leeg maar niet schoongemaakt waren. Vijftien minuten na het eerste alarm werd opgeschaald naar GRIP 3.’
(tekst gaat verder onder foto´s)

In de Brandweerkrant lees je het volledige verhaal met daarin ook meer informatie over nieuwe blusvoertuigen, ontsluitingswegen en gezamenlijke oefeningen.

Delen