Uit de brandweerkrant

Schone handen dankzij Fries hygiënemeubel

  • Nederland
  • 05 januari 2021

Het schiet er wel eens bij in tijdens een langer durende inzet: even goed de handen wassen voordat je je broodje opeet. Zeker in de huidige coronatijd is handenwassen nog belangrijker.

Een aanleiding voor huisuitvinder Hein van Dijk van Brandweer Fryslân om een hygiënemeubel te ontwerpen.

Handig 

Het meubel biedt alles wat je nodig hebt om je handen goed te wassen: een wasbakje, kraan, zeep, afdroogpapier, jerrycans voor schoon én vies water en zelfs een ingebouwde afvalbak. De bediening van de kraan werkt met een uitklapbare voetpomp en dankzij de vier wielen kun je het makkelijk verplaatsen. Ook handig: het meubel is compleet dubbel uitgevoerd waardoor je het aan beide kanten tegelijk kunt gebruiken.
(tekst gaat verder onder de foto)

Vul in en maak kans op een taart!

Ken jij de brandweerkrant? Wij zijn benieuwd of jij de papieren versie van de krant of de online uitgave voor en door de regio’s bekijkt. Of ken je de Brandweerkrant misschien helemaal niet? Laat het ons weten en vul de (korte) vragenlijst in! Je kunt meedoen tot 26 februari 2021.

Het volledige verhaal en meer verhalen geschreven voor en door de regio’s lees je in het winternummer van de Brandweerkrant van Nederland.

Brandweerkrant

Vier keer per jaar verschijnt de Brandweerkrant van Nederland, met nieuws van en voor de regio's.

Brandweerkrant Juni 2020 Header

Delen