Uit de brandweerkrant

ELO-module voor gebruik drukluchtschuim

  • Nederland
  • 18 januari 2021

Veel regio’s hebben zelf iets ontwikkeld, maar de verschillen in lesstof op het gebied van drukluchtschuim (DLS) zijn groot. De Brandweeracademie van het IFV en de regio’s Gooi en Vechtstreek en Flevoland werken aan de ontwikkeling van landelijke digitale lesstof voor het gebruik van drukluchtschuim (DLS).

Procesbegeleider Martijn Zaaijer uit de 24-uursdienst van de brandweer in Hilversum vertelt over dit project.

Veel vragen

In 2018 bleek tijdens de landelijke bijeenkomst van DLS-gebruikers dat er nog veel vragen leven over het gebruik van DLS. Martijn: ‘De eerste stap was het verzamelen van al het in Nederland beschikbare lesmateriaal. Dit materiaal hebben we gefilterd, gebundeld en aangeboden aan een onderwijskundige van de Brandweeracademie. Van hieruit zijn we samen nieuwe lesstof gaan ontwikkelen, met als doel te komen tot een DLS-module in de Elektronische Leeromgeving (ELO). Als de conceptmodule klaar is, doet Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost de laatste check. We hopen dat de landelijk geldende DLS-lesstof dit jaar nog beschikbaar komt.
(tekst gaat verder onder de foto´s)

Het volledige verhaal en nog meer verhalen geschreven voor en door de regio’s lees je in et winternummer van de Brandweerkrant.

Weergave mobiel Klik hier voor de weergave op je telefoon

Brandweerkrant

Vier keer per jaar verschijnt de Brandweerkrant van Nederland, met nieuws van en voor de regio's.

Brandweerkrant Juni 2020 Header

Delen