Winnaar januari - Breek je brandweerbrein!

  • Nederland
  • 11 januari 2021

Iedere eerste maandag van de maand dagen we jullie uit met een leuke brandweeruitdaging: #breekjebrandweerbrein. De winnaar van de maand januari is inmiddels bekend: Arjan de Kraker. Hij wist met de tweede hint ‘Ik heb hetzelfde effect als een nicotinepleister’ te raden dat het om de Smokestopper gaat. De eerste hint luidde ‘Ik blijf lekker hangen’.

Met de Smokestopper kun je eventuele vluchtroutes vrijhouden van rook. Ook kan je langs het gordijn kruipen om toch effectief brand te bestrijden. Mede door de Basisprincipes van brandbestrijding is duidelijk geworden dat zuurstof de grootste boosdoener is bij het onbeheersbaar worden van een brand. Door de Smokestopper te plaatsen, wordt de toestroom van zuurstof beperkt. Daarnaast is de uitwisseling van inkomende zuurstof en uitgaande hete rookgassen beperkt, waardoor een brand minder snel kan uitbreiden.

Wil je meer weten over de Smokestopper? Lees dan het artikel in de Brandweerkrant of bekijk het Webinar van de Brandweeracademie van het IFV.

Breek je brandweerbrein

Wil je ook meedoen aan ‘Breek je brandweerbrein’? Houd dan op de eerste maandag van de maand onze Facebookpagina in de gaten. Daar verschijnt die dag om exact 12.00 uur de eerste hint. Deze hint heeft te maken met ‘iets’ van de brandweer. Dat kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een brandweerfunctie, -specialisme, -materieel of -voertuig.

Smokestopper 02
Breek je brandweerbrein Breek je brandweerbrein

Spelregels

  • Alleen reacties op het officiële bericht op de Facebook-pagina van Brandweer Nederland tellen mee. Antwoorden op gedeelde berichten of andere berichten van Brandweer Nederland worden niet meegerekend.
  • Je mag per hint maar één keer reageren, dus denk goed na over je antwoord! 
  • De persoon die als eerste het juiste antwoord geeft, wint de goodiebag. 
  • Iedere week dat het niet is geraden geven we op de eerstvolgende maandag om exact 12.00 uur via een nieuw bericht op Facebook een nieuwe hint.  
  • Bij iedere nieuwe hint begint er een nieuwe ronde en mag iedereen weer één keer een antwoord insturen! 

Delen