Brandweervrouw, iets voor jou?

Brandweervrouwen halen het nieuws

  • Nederland
  • 19 februari 2021

Vorige week presenteerde het Netwerk Brandweervrouwen een wervende video waarin brandweercollega’s Rachel, Cindy en Claudia vol trots vertellen over ons mooie vak. De video werd massaal gedeeld en bleef niet onopgemerkt bij de media. Claudia Prins, voorzitter van het netwerk Brandweervrouwen is trots op dit eerste resultaat, maar geeft aan dat dit alleen nog maar het begin is.

‘Heel goed dat er deze week op verschillende manieren aandacht was voor meer vrouwen bij de brandweer. Zo sprak brandweercollega Rachel bij radioprogramma FunX en Marleen bij Radio 1, kwam Ilse aan het woord bij Bureau Rijnmond en Gelieny en Claudia bij Hart van Nederland. Ook deelden collega’s massaal de video op social media. En als jij dat nog niet hebt gedaan willen we je vragen om dit alsnog te doen. Want we hebben nog meer vrouwen nodig.’ Geeft Claudia aan.

Diversiteit

Wij staan dagelijks klaar voor iedereen in Nederland. We staan midden in de samenleving. Het is dan ook van groot belang dat wij verbinding hebben en houden met iedereen. Dat vraagt om een divers personeelsbestand. Diversiteit is de voedingsbodem voor creativiteit en vernieuwing en gaat verder dan het verschil tussen man en vrouw’, stelt Prins. ‘Verschillen tussen mensen zorgen ervoor dat bestaande patronen doorbroken kunnen worden en nieuwe ideeën ontstaan. Het zit hem in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en denken. Een goed team is geen verzameling van gelijken, maar een verzameling van verschillen. Daarom heeft de brandweer in haar korpsen mensen nodig die op verschillende manieren naar hetzelfde kijken, vanuit verschillende achtergronden.’

Dus heb je de video nog niet gedeeld? Doe dat dan alsnog! Wil je meer weten over het netwerk Brandweervrouwen? Kijk dan op de site.

Zie ook ons bericht Brandweervrouwen inspireren met wervende video

Netwerk Brandweervrouwen

Vrouwen binnen de brandweer zorgen voor diversiteit en verandering. Maar diversiteit is veel meer dan alleen man-vrouw.

Thumbnail Brandweervrouw Iets Voor Jou STILL

Werken bij de brandweer?

Ben jij op zoek naar een baan in een dynamische omgeving en wil je ook jouw bijdrage leveren aan een veilige samenleving? Dan zijn we op zoek naar jou!

brw6 oefenen vuur.jpg
Blanco_650-x-650.png

Delen