Brandstof tot succes

Meld je aan voor de Kick-off Brandpreventieweken!

  • Nederland
  • 25 februari 2021

In plaats van de jaarlijkse themasessie in februari en de expertdag in maart, organiseert het Netwerk Nationale Brandpreventieweken dit jaar de kick-off van de Brandpreventieweken online. Het thema van deze kick-off is ‘Brandstof voor succes’. En je kunt je nu aanmelden!

De campagnes die we voeren zijn altijd gebaseerd op actueel wetenschappelijk onderzoek. Van daaruit formuleren we het ‘probleem’ en het gewenste gedrag om dit probleem het hoofd te bieden. Vervolgens gaan we aan de slag met campagnemiddelen om dit gewenste gedrag te bereiken. Deze ‘Brandstof voor succes’ (onderzoek-gedragsverandering- en (online) campagnemiddelen) vormen ook het recept voor onze online kick-off Brandpreventieweken 2021. Met drie interactieve webinars op maandag 15, dinsdag 16 en donderdag 18 maart delen drie experts hun kennis en hoe we die in kunnen zetten bij onze publiekscampagnes.

De webinars

Webinar 1: Wetenschappelijk onderzoek

maandag 15 maart van 10.00 uur tot 11.30 uur

De experimenten van het praktijkonderzoek van de Brandweeracademie in Oudewater waren uniek en brachten een enorme hoeveelheid nieuwe informatie en inzichten op het gebied van rookverspreiding in woongebouwen. In dit webinar bespreekt Lieuwe de Witte, onderzoeker en docent bij het IFV, het op 10 februari jl. verschenen rapport ‘Brandveilig leven en de ‘lessen’ van het rookverspreidingsonderzoek’ van de Brandweeracademie en relevantie van deze nieuwe inzichten voor de dagelijkse beroepsuitoefening voor de brandveilig leven professionals.

Webinar 2: Gedragsverandering

dinsdag 16 maart van 12.00 uur tot 13.00 uur

Hoe maak je preventieboodschappen over brandveiligheid die zorgen voor het gewenste gedrag bij je doelgroep? Hoe stimuleer je inwoners, die in eerste instantie niet intrinsiek gemotiveerd zijn, toch om een rookmelder te kopen? Wat zijn daarbij de belemmerende factoren en hoe neem je die weg? Danique Willemsen en Veerle Graauwmans, gedragsexperts bij de landelijke werkgroep Gedragsverandering, vertellen je meer over effectieve gedragsverandering methodes en theorieën en de do’s en don’ts vanuit dit vakgebied.

Webinar 3: Online campagnevoering

donderdag 18 maart van 10.00 uur tot 11.00 uur

Online campagnevoering is een groot en belangrijk onderdeel van de Brandpreventieweken en de campagne ‘Rookmelders redden levens’. Voor een succesvolle online campagne streef je niet alleen naar maximaal bereik, maar ook naar maximaal effect in het delen van kennis en het creëren van het gewenste (brand)veilig gedrag. Welke social media kanalen zet je daarvoor het beste in? Wie bereik je met organische content? En wie en wat met adverteren? Waarom is actieve webcare essentieel in online campagnes? En wat is het verschil tussen het boosten of adverteren van berichten? Nicky Jansen, coördinator online campagnes & publiekscommunicatie bij de Nederlandse Brandwonden Stichting neemt je mee in deze online wereld en deelt tips and tricks.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de links in de nieuwsbrief van het Netwerk Nationale Brandpreventieweken.
LET OP: voor elk webinar moet je apart inschrijven. De webinars sluiten op elkaar aan, maar het is ook mogelijk om ze los van elkaar te volgen.

Brandpreventieweken

Wil je meer weten over de Brandpreventieweken? Kijk dan op www.brandpreventieweek.nl.

Delen