World Police & Fire Games Rotterdam verplaatst naar 2022

  • Nederland
  • 29 september 2020

De World Police & Fire Games (WPFG) Rotterdam zouden plaatsvinden in de zomer van 2021. Begin juli heeft de organisatie bekend gemaakt het internationale sportevenement uit te stellen vanwege de onvoorspelbaarheid van de coronapandemie en de bijbehorende gezondheidsrisico’s. Na afstemming met alle betrokken partijen bij de WPFG is een nieuwe beoogde datum gekozen: 22 tot en met 31 juli 2022.

Sport zorgt voor verbroedering, tolerantie, teamwork en inspiratie. Sport houdt ons sterk en fit. Sport en de brandweer zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al meer dan 35 jaar worden de WPFG gehouden. Voor het eerst in de geschiedenis komt dit grootste breedtesportevenement ter wereld naar Nederland. Aan Rotterdam de eer om de WPFG te organiseren.

Corona

Wim de Rooij, CEO WPFG Rotterdam: ‘Door tijdig het besluit te nemen om de WPFG te verplaatsen, verwachten we de impact voor alle deelnemers en betrokken partijen te hebben beperkt. We hopen dat het in 2022 weer verantwoord is om medewerkers van Politie, Brandweer, Douane en Dienst Justitiële Inrichtingen van over de hele wereld samen te brengen in dit grootschalige sportevenement. De organisatie gaat onverminderd hard door met alle voorbereidingen en werkt toe naar een onvergetelijke editie van de WPFG in Rotterdam van 22 juli tot en met 31 juli 2022.

Op dit moment staat overal nog de oude datum, zoals in het logo en op de website. Dit wordt binnenkort op alle plekken aangepast naar de nieuwe datum.

Delen