Webinarserie Energietransitie voor incidentbestrijders

  • Nederland
  • 23 juni 2020

Van de buurtbatterij en elektrische voertuigen tot LNG en waterstof: terwijl de energietransitie diep doordringt in onze samenleving, zijn voor de brandweer de risico's vaak onbekend en is de regelgeving hierop nog niet aangepast. Tegelijkertijd moet de brandweer wel voorbereid zijn, zodra het fout gaat. Daarom komt de Brandweeracademie met de webinarserie Energietransitie voor incidentbestrijders. De eerste aflevering op dinsdag 30 juni gaat over veilig repressief optreden bij incidenten met elektriciteit. 

Wat krijg je met deze nieuwe webinarserie?

De webinarserie Energietransitie voor incidentbestrijders is een aanrader voor iedere brandweermedewerker die antwoord wil op deze drie vragen:

  1. Welke incidenten brengt de energietransitie met zich mee?
  2. Hoe herken ik de repressieve risico's van deze incidenten?
  3. Met welk handelingsperspectief bestrijd ik deze incidenten veilig én effectief?

Diepgaande kennis over energietransitie of incidentbestrijding gevaarlijke stoffen is niet nodig om de serie goed te volgen. Elke aflevering behandelt een specifieke hernieuwbare energiebron met de bijbehorende verschijningsvormen en risico's in onze directe leefomgeving. Na de eerste aflevering over elektriciteit denken we aan afleveringen over LNG, waterstof, zonnepanelen en elektrische voertuigen in parkeergarages.

Energietransitie

Nieuwe technieken van energie-gebruik en -opslag, wat betekent dat eigenlijk voor de veiligheid?

Energietransitie_shutterstock_764274979.jpg

Delen