STH zoekt jou!

  • Nederland
  • 01 september 2020

Bij vier van de vijf regionale standplaatsen in Nederland zoekt het specialisme Technische Hulpverlening (STH) nieuwe collega’s. Voor de rollen: teamleider, plaatsvervangend teamleider, reddingswerker en logistiek ondersteuner is er versterking nodig. Welke rol past er bij jou?

Per regio zijn in totaal circa 30 opgeleide STH-teamleden, zodat bij een alarmering altijd voldoende teamleden opgeroepen kunnen worden voor het formeren van één team. STH is een mooi specialisme om deel van uit te maken met een bewezen meerwaarde in het veld! Lijkt het jou wat of wil je meer weten? Kijk dan op de pagina Werken voor STH. Je kunt tot 1 oktober 2020 solliciteren.

Specialisme Technische Hulpverlening

Om 18.08 uur komt de melding binnen: ‘brand/explosie in of bij woning op Urk.’ De brandweer rukt uit. Bij aankomst blijkt het te gaan om een gasexplosie die meerdere woningen heeft getroffen. Twee woningen blijken niet toegankelijk voor de brandweer. Mogelijk liggen er slachtoffers onder het puin. De hulp van het Specialisme Technische Hulpverlening (STH) wordt ingeroepen. De STH-teams Noord en Oost komen ter plaatse voor het zoeken naar slachtoffers.

Dit was de eerste inzet van het Specialisme Technische Hulpverlening, en inmiddels zijn er meerdere inzetten geweest. Denk bijvoorbeeld aan de recente inzet in Coevorden, op 7 december 2019 waarbij een slachtoffer is gered.

STH-teams ondersteunen de lokale brandweer bij het lokaliseren en bevrijden van slachtoffers bij instortingen van gebouwen, bouwwerken en binnenkort ook bij gecompliceerde spoorincidenten. Het gaat hier om incidenten die zich zelden voordoen, maar waarvan de impact bijzonder groot is. Om efficiënt en effectief bij dergelijke incidenten op te treden, is het Specialisme Technische Hulpverlening (STH) op landelijk niveau georganiseerd. Het STH ging op 1 juni 2016 operationeel. De in totaal 150 specialisten vormen gezamenlijk één landelijk team, verdeeld over vijf regionale standplaatsen in Nederland.

Wij zoeken collega’s!

Twee teams van het landelijk Specialisme Technische Hulpverlening (STH) zijn op zoek naar nieuwe collega’s!
Wil je solliciteren? Dat kan tot en met dinsdag 1 december 2020.

Functiebeschrijving.

Ben je geïnteresseerd en gemotiveerd om van dit nieuwe landelijke specialisme een succes te maken? Kijk dan hieronder voor de vier beschrijvingen van de verschillende teamrollen, de benodigde competenties, kennis en vaardigheden. Op dit moment zijn we nog op zoek naar twee teamleiders voor regio Oost en twee teamleiders voor regio Zuid. 

Wij zoeken:

Informatie over de overige functies:

Delen