Kennisevent Natuurbrandbeheersing

  • Nederland
  • 25 februari 2020

Welke impact zou de klimaatverandering kunnen hebben op natuurbranden in Nederland? Hoe ziet dit er in de toekomst uit? Meteoroloog Peter Kuipers Munneke gaat tijdens het kennisevent natuurbrandbeheersing op 26 maart in op klimaatverandering. In het prachtige natuurgebied van het Infanterie Schietkamp in Harskamp is een (inter)actief programma uitgezet. Als deelnemer van het kennisevent natuurbrandbeheersing, maak je een reis langs alle landelijke specialistische teams en deskundigen en producten die nu beschikbaar zijn.

Weet jij welke partijen betrokken en verantwoordelijk zijn voor de gebiedsgerichte aanpak in jouw regio? Kun jij scenario's maken met behulp van het natuurbrandverspreidingsmodel? Op welke wijze leren we van natuurbranden? Wie komt er ondersteunen bij het bestrijden van een natuurbrand? Al deze vragen en antwoorden komen op 26 maart aan bod. In 2020 worden de laatste projecten van het specialisme natuurbrandbeheersing afgerond en overgedragen aan de regio's. Het specialisme is onderdeel van het programma 'Samen werken aan Grootschalig en Specialistisch Optreden (GBO-SO)'. Tijd dus om als regio verder aan de slag te gaan met natuurbrandbeheersing!

Voor wie?

De dag is bedoeld voor collega's die betrokken zijn bij het landelijk specialisme Natuurbrandbeheersing of voor iedere collega die er meer over wil leren/ weten door te ontmoeten, te delen en aan de slag te gaan met Natuurbrandbeheersing.

Programma

Op deze dag geven de specialistische teams demonstraties en kom je meer te weten over de ontwikkelde projecten binnen dit specialisme. De koppeling tussen theorie en praktijk wordt nadrukkelijk gezocht, waarbij er alle ruimte is om vragen te stellen aan de specialisten en te netwerken. We sluiten de dag af met het programma 'Natuurbrand draait door', waarin verschillende tafelgasten discussiëren over actuele onderwerpen.

Aanmelden

Meld je nu aan via de website van het IFV. Heb je nog geen Mijn.IFV-account? Registreer dan eenvoudig in enkele stappen. 
Omdat dit evenement plaats vindt op een defensieterrein is de in- en uitstroom georganiseerd.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op, telefoon 026 355 22 08, e-mail kennisevents@ifv.nl.

Specialisme Natuurbrand-beheersing

Natuurbranden zijn complex en zeer divers door de afwisselende vegetatie. Ze hebben ontzettend veel impact, zeker in een dichtbevolkt land als Nederland.

2007-Natuurbrand-Markelo_1280x720.jpg

GBO-SO

Soms zijn incidenten zo complex dat er speciale kennis en materieel nodig is. Daarvoor zijn er specialistische teams. Samen werken we aan grootschalig en specialistisch brandweeroptreden.

GBO-jaaroverzicht-2016-1.jpg

Delen