Magazine over koolmonoxide op de koffietafels

  • Nederland
  • 16 november 2020

Het stookseizoen is in volle gang en regelmatig verschijnen er berichten in de media over ongevallen met koolmonoxide. Genoeg reden om naast onze jaarlijkse CO-campagne in februari, ook nu al mensen te wijzen op de gevaren van koolmonoxide en wat ze kunnen doen om dit te voorkomen. Daarom hebben we, samen met de Nederlandse Brandwonden Stichting, een magazine gemaakt over koolmonoxide voor professionals en willen we online zoveel mogelijk mensen informeren.

Het magazine verschijnt vandaag op bijna alle brandweerposten en wordt verder digitaal verspreid onder installateurs, GGD, politie en overige professionals die regelmatig in aanraken (kunnen) komen met CO-ongevallen.

Ervaringsverhalen

In het magazine lees je onder andere wat de aankomende certificeringsregeling voor installateurs inhoudt, meer informatie over de symptomen van een CO-vergiftiging en de gevolgen voor je gezondheid, het ervaringsverhaal van Mirjam die een CO-vergiftiging heeft meegemaakt en het verhaal van Ruben, die tijdens een brandweerinzet te maken kreeg met koolmonoxide.

Plaatsingsadvies

Je kunt ons helpen door onze berichten op social media te delen, om daarmee zoveel mogelijk mensen te bereiken. En natuurlijk door in je eigen omgeving het juiste plaatsingsadvies te geven: in de ruimte van het verbrandingstoestel moet de CO-melder hoog, in overige ruimtes zonder verbrandingstoestel op ademhoogte.

Veel plezier met het lezen van het magazine, dat je wordt aangeboden door het Netwerk Nationale Brandpreventieweken.

Je kunt het magazine ´CO-WIJZER Alles wat je weten wil over CO´ downloaden, of online doorbladeren.

Delen