Uit de brandweerkrant

Leren over (on)veiligheid met #VetVeilig the game

  • Nederland
  • 28 december 2020

In november lanceerde Veiligheidsregio IJsselland #VetVeilig the game! Een vernieuwend, interactief spel speciaal ontwikkeld voor scholen om te spelen met leerlingen uit de groepen 7 en 8.  

Onder digitale leiding van niemand minder dan Qmusic DJ en brandweerman Tom van der Weerd leren kinderen via deze game meer over veiligheid. Het doel is natuurlijk dat de kinderen thuis over de game praten zodat ze als gezin hun eigen leefomgeving veiliger kunnen maken. Na een eerste testfase blijkt de game dat effect ook echt te hebben. 
(tekst gaat verder onder de video)

Het volledige verhaal met meer informatie over de game zelf en de resultaten, lees je in het winternummer van de Brandweerkrant.

Lezersonderzoek al ingevuld? 

Heb jij het lezersonderzoekje al ingevuld? Wij zijn benieuwd of jij de papieren versie van de Brandweerkrant of de online uitgave voor en door de regios bekijkt en ook in de toekomst nog wilt lezen. Laat het ons weten door hier online drie vragen te beantwoorden. Of stuur het ingevulde antwoordkaartje op dat je op de koffietafels vindt bij de papieren versie van het winternummer. Onder de inzenders verloten we een taart.

Brandweerkrant

Vier keer per jaar verschijnt de Brandweerkrant van Nederland, met nieuws van en voor de regio's.

Brandweerkrant Juni 2020 Header

Delen