Nu beschikbaar

Winternummer Brandweerkrant

  • Nederland
  • 15 december 2020

Morgen ligt het winternummer van de Brandweerkrant van Nederland weer op alle koffietafels in de posten. Deze staat boordevol mooie en interessante verhalen geschreven voor en door de regio’s.

In dit nummer onder andere aandacht voor mooie landelijke initiatieven, zoals de pilot met de smokestopper en de ontwikkeling van landelijk lesmateriaal over het gebruik van drukluchtschuim. Daarnaast delen diverse regio’s hun ervaringen met nieuw materieel, zoals de brandweerhulpboot in het Zuid-Hollandse molengebied en een geavanceerde blusrobot in Rotterdam-Rijnmond.

Coronaproof

Ook de brandweer is in de ban van de coronamaatregelen. Regio’s laten zien welke creatieve oplossingen zij hebben gevonden om coronaproof nieuwe collega’s te kunnen werven en selecteren, voorlichting te kunnen geven en vakbekwaam te kunnen blijven op het gebied van duiken. Verder deelt Tijs van Lieshout, de nieuwe voorzitter Brandweer Nederland, voor het eerst zijn overdenkingen in de column.

CO-proof

En weet jij dat in de bronruimte de CO-melder aan het plafond moet en dat in bijna 50% van de ongevallen een moderne cv-ketel de oorzaak is? Dit en nog veel meer informatie over koolmonoxide vind je in de poster op middenpagina’s van deze krant. We hopen hiermee de misverstanden over CO de brandweerwereld uit te helpen!

Oproep

In deze krant doen we ook een oproep aan jou. Wij zijn erg benieuwd of je graag de papieren versie van de Brandweerkrant leest of dat je voorkeur uitgaat naar de digitale uitgave. Of vind je het handig dat beide versies er zijn? Laat het weten via de bij de Brandweerkrant gevoegde antwoordkaart of vul de korte vragenlijst online in. En voor wat, hoort wat natuurlijk, dus we verloten onder de inzenders een taart.

Vul in en maak kans op een taart!

Vier keer per jaar ligt de Brandweerkrant van Nederland op de koffietafels in alle brandweerposten in het land. Samen met de 25 regio’s maken we deze krant om met brandweercollega’s te delen wat er speelt en leeft, waar we trots op zijn of wat we hebben geleerd en ervaren.

Papier of online?
Wij zijn benieuwd of jij deze papieren versie van de krant of de online uitgave voor en door de regio’s bekijkt. Of ken je de Brandweerkrant misschien helemaal niet? Laat het ons weten! Je kunt meedoen tot 26 februari 2021.

Delen