Uit de brandweerkrant

Pilot met de smokestopper

  • Nederland
  • 21 december 2020

Brandweer Gooi en Vechtstreek neemt deel aan een actieleerproject met de zogenaamde smokestopper. Momenteel draaien er in deze regio en in enkele andere regio’s in samenwerking met de Brandweeracademie pilots met dit ‘rookgordijn’.

Door de smokestopper te gebruiken, kun je eventuele vluchtroutes vrijhouden van rook. Ook kan je langs het gordijn kruipen om toch effectief brand te bestrijden.

Zuurstof

Mede door de Basisprincipes van brandbestrijding is duidelijk geworden dat zuurstof de grootste boosdoener is bij het onbeheersbaar worden van een brand. Door de smokestopper te plaatsen, wordt de toestroom van zuurstof beperkt. Daarnaast is de uitwisseling van inkomende zuurstof en uitgaande hete rookgassen beperkt, waardoor een brand minder snel kan uitbreiden.
(tekst gaat verder onder foto´s)

Vul in en maak kans op een taart!

Vier keer per jaar ligt de Brandweerkrant van Nederland op de koffietafels in alle brandweerposten in het land. Samen met de 25 regio’s maken we deze krant om met brandweercollega’s te delen wat er speelt en leeft, waar we trots op zijn of wat we hebben geleerd en ervaren.

Papier of online?
Wij zijn benieuwd of jij deze papieren versie van de krant of de online uitgave voor en door de regio’s bekijkt. Of ken je de Brandweerkrant misschien helemaal niet? Laat het ons weten! Je kunt meedoen tot 26 februari 2021.

Webinar

In het winternummer van de Brandweerkrant leer je aan de hand van zes vragen en antwoorden alles over de smokestopper! Wil je nog meer weten over dit effectieve middel, sluit dan aan bij de webinar van de Brandweeracademie op 23 december (Brandweeracademie YouTube-kanaal).

Brandweerkrant

Vier keer per jaar verschijnt de Brandweerkrant van Nederland, met nieuws van en voor de regio's.

Brandweerkrant Juni 2020 Header

Delen