Uit de Brandweerkrant

Eén Regionaal Beleidsplan voor twee regio’s

  • Nederland
  • 09 december 2020

De Veiligheidsregio’s Flevoland en Gooi en Vechtstreek werken al twee jaar intensief samen. Een nieuwe stap in deze samenwerking is de realisatie van één Regionaal Beleidsplan 2021-2024 voor twee regio’s.

Projectleiders Pieter Benschop (Gooi en Vechtstreek) en Han van Dijk Flevoland) kijken terug op de totstandkoming van het Regionaal Beleidsplan.

Samenwerking

Pieter: ‘In de afgelopen tien jaar hebben de veiligheidsregio’s zich ontwikkeld tot een relevant regionaal multidisciplinair veiligheidsplatform met taken en rollen in het signaleren van fysieke en maatschappelijke risico’s en het voorkomen en bestrijden van rampen en crisis. In onze regio’s heeft het inspelen op toekomstige ontwikkelingen geleid tot een nieuwe richting, namelijk die van intensieve samenwerking. Het gezamenlijk regionaal beleidsplan is een belangrijke stap in deze samenwerking.’

Eigentijdse vorm

Bij de realisatie van het Regionaal Beleidsplan is gekozen voor een nieuwe opzet en eigentijdse vorm. De vorm is een interactieve infographic in een multimediaal jasje. Een combinatie film, foto, geluid en tekst, Han: ‘Het mooie van deze vorm is dat we steeds actuele informatie kunnen blijven toevoegen. Oftewel: een dynamisch document.’
(tekst gaat verder onder foto)

Nieuwsgierig naar de vorm van het beleidsplan? Je leest het volledige verhaal en een QR-code voor naar het beleidsplan in het herfstnummer van de Brandweerkrant.

Delen