SOS Toegang voor brandweer

  • Nederland
  • 02 april 2020

Niet meer wachten op een sleutelhouder én sneller toegang. Het resultaat van SOS Toegang, een initiatief van Ambulance IJsselland. Na een pilot van bijna twee jaar, is SOS Toegang op de brandweervoertuigen van IJsselland en Flevoland een feit.

Zij zijn daarmee de eerste regio’s waar ook de brandweer is aangesloten bij SOS Toegang. Inmiddels zijn ook Groningen en Midden-en West-Brabant (deels) aangesloten.

Sneller

Dick Postma, medewerker Operationele Voorbereiding bij Veiligheidsregio IJsselland, vertelt hoe het werkt: ‘Afgelopen jaar werd het systeem ingebouwd in bijna alle uitrukvoertuigen van Brandweer IJsselland. Het systeem zorgt ervoor dat hulpverleners sneller toegang krijgen bij afsluitingen zoals slagbomen en toegangshekken. Via het navigatiescherm van de mobiele data terminal (MDT) of een standalone zender in de auto kan de chauffeur SOS Toegang activeren, zodat hij direct toegang krijgt.’
(tekst gaat onder de foto´s verder)

In de Brandweerkrant lees je het volledige verhaal van IJsselland en Flevoland met daarin meer informatie over de aangesloten locaties en de verdere voordelen van SOS Toegang.

Delen