51-ste jaarvergadering Jeugdbrandweer

  • Nederland
  • 31 maart 2020

Ongeveer 180 vertegenwoordigers, afkomstig uit de 156 jeugdkorpsen, kwamen begin dit jaar bij elkaar voor de jaarvergadering van de Stichting Jeugdbrandweer Nederland.

Traditiegetrouw stonden de behaalde resultaten van het afgelopen jaar, de plannen voor 2020, een voorruitblik op het wedstrijdseizoen en de huldiging van de landskampioenen op de agenda. Dit jaar werd ook het nieuwe bordspel Incidentmeester gepresenteerd.

Samenwerkend leren

Voorzitter Marcel Jonkman vertelt: ‘Om onze jeugdleden op een actieve manier brandweerkennis bij te brengen, hebben we het bordspel Incidentmeester ontwikkeld. Op deze manier kunnen we in een groep spelenderwijs kennis overdragen of een vaardigheid aanleren. Er zijn ook vragen uit modules zoals Brandveilig leven en ontruimen in opgenomen. Tijdens de jaarvergadering kregen Jeugdleiders tips hoe ze het spel kunnen gebruiken.’
(tekst gaat onder de foto´s verder)

Film

‘Wil je meer weten over de Jeugdbrandweer? Neem dan eens een kijkje op www.jeugdbrandweer.nl. Daar vind je ook onze film ’50 jaar Jeugdbrandweer in Nederland’. Deze is zeer de moeite waard om te bekijken!’, sluit Marcel af.

Het volledige verhaal met meer informatie over onder andere de start van het nieuwe seizoen met aanpassing van het wedstrijdreglement lees je in de Brandweerkrant.

Delen