‘Dat weet jij toch?’

Pilot basismodule Brandveilig leven

  • Nederland
  • 02 januari 2020

Deze herhaling van kennis en praktijk is belangrijk en daarnaast heb ik ook weer nieuwe dingen geleerd.’ Dat was een van de reacties op de pilot met de nieuwe lesmodule Brandveilig leven in Zuidoost-Brabant.

Of je nou ICT’er of OvD bent. Voor iedereen die bij de veiligheidsregio werkt is basiskennis van brandveiligheid handig. Want als je aan je vrienden, familie en kennissen vertelt dat je bij de brandweer werkt, dan is de kans groot dat ze je gaan vragen waar ze precies die rookmelder moeten ophangen of wanneer je nu wel of niet een blusdeken moet gebruiken. Daarom is er de Basismodule Brandveilig leven: niet alleen handig, maar ook veilig!

Pilot

Een product dat je maakt moet natuurlijk getest worden door degenen waar het voor is. Sander Cremers, adviseur Brandveilig leven in Zuidoost-Brabant: ‘In onze regio zag ik die mogelijkheden. Daar kwam nog bij dat we al jaren de wens koesterden om zo’n module voor eigen medewerkers te realiseren. De pilot was dus bijzonder welkom voor ons.’
(tekst gaat onder de foto's verder)​

Basismodule Brandveilig leven

Voor iedereen die bij de brandweer werkt, zowel in een ‘warme’ als ‘koude’ functie, is het goed om actuele basiskennis van brandveiligheid te hebben.

Screenshot_Dat-weet-jij-toch.jpg

In het winternummer van de brandweerkant lees je hoe de pilot in Zuidoost-Brabant verliep, lees je de reacties op de pilot en vind je meer informatie over wat de basismodule Brandveilig leven inhoudt.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de basismodule Brandveilig leven? Neem dan contact op met Henk Jongen: henk.jongen@vggm.nl of kijk op www.brandweernederland.nl/datweetjijtoch.

Brandweerkrant

Vier keer per jaar verschijnt de Brandweerkrant van Nederland, met nieuws van en voor de regio's.

Brandweerkrant Juni 2020 Header

Delen