Brandweerkruis voor Jaap Molenaar

  • Nederland
  • 26 juni 2020

Een bijzonder moment vanmiddag voor Jaap Molenaar, decaan bij de Brandweeracademie van het IFV. Hij ontving uit handen van Stephan Wevers, voorzitter van Brandweer Nederland, een Brandweerkruis als blijk van waardering voor zijn bijzondere verdiensten.

‘Jaap, jij zet je al meer dan veertig jaar bijna dagelijks in voor de brandweer en je hebt op veel manieren gewerkt aan een sterke ontwikkeling van het brandweervak. Je hebt je bijzonder verdienstelijk gemaakt voor het landelijke belang van de brandweer. Mede door jouw verdiensten kunnen onze brandweermensen deskundig en veilig hun werk doen, ook al is dit niet altijd voor de buitenwereld zichtbaar geweest. Daar heb ik bewondering voor en mogen we niet als een vanzelfsprekendheid zien’, geeft Stephan aan.
(tekst gaat onder de foto´s verder)

Behulpzaam, deskundig en daadkrachtig

De lijst met onderwerpen waar Jaap een aandeel in heeft gehad, is heel divers. Een greep uit zijn werkzaamheden zijn het trainen van het USAR-team, Team Specialistisch en Technische Hulpverlening, Herziening Duikopleidingen, Jeugdbrandweer en Peletonscommandant Logistiek, hij bracht het complexe en gevaarlijke brandweerwerk onder de aandacht, is ambassadeur voor het moderne leren en hij heeft zich hard gemaakt om de collega’s die met opleiden en oefenen bezig zijn, goed op te leiden en te certificeren. Jaap zorgt niet alleen nationaal voor verbinding, maar met zijn rol als liaison van de Brandweeracademie zorgt hij ook voor verbinding met de collega’s aan de andere kant van de wereld. Stephan: ‘Behulpzaam, deskundig en daadkrachtig zijn de fundamenten van Brandweer Nederland Jaap is een personificatie van deze drie pijlers.’

Delen