Brandpreventieweken tussenstand

Brandpreventieweken goed opgepakt

  • Nederland
  • 22 oktober 2020

Op 29 september startten de Nationale Brandpreventieweken met het thema ‘Rookmelders redden levens!’ Dit jaar ziet de campagne er anders uit dan voorgaande jaren. Veel regio’s organiseerden vaak fysieke activiteiten rondom de Brandpreventieweken, nu richt de campagne zich vooral op online middelen. Toch zijn er ook goede regionale activiteiten opgezet.

We zien dat de online- campagne goed wordt opgepakt: zo hebben tijdens de eerste drie weken van de campagne bijna 160.000 mensen de website rookmelders.nl bezocht, hebben meer dan 90.000 mensen de quiz gespeeld en is de rookmelderwijzer door bijna 40.000 mensen doorlopen!

Display, puzzel en voedselbank

Toch zijn er, ondanks alle beperkingen door corona, naast de landelijke online middelen ook goede regionale activiteiten opgezet. Collega’s van Oost 5 hebben een display laten maken die bij bouwmarkten neergezet kan worden. De infographic over rookmelders past daarin en ligt dus meteen voor het grijpen bij de rookmelders. De display was te bestellen door alle regio’s en staat nu bij bijna 500 bouwmarkten in Nederland.

Veiligheidsregio’s Groningen en Drenthe hebben in de regionale krant twee pagina’s gevuld met tips en weetjes over brandveiligheid en een grote puzzel waarmee mensen een leuke prijs kunnen winnen. De zes zuidelijke regio’s hebben breed geadverteerd in regionale kranten met de flyer die voor de campagne is ontwikkeld en Veiligheidsregio Zeeland heeft samengewerkt met een lokale voedselbank via Omroep Zeeland, om zo meer aandacht te vragen voor het nut en de noodzaak van rookmelders en hier uitleg over te geven.
(tekst gaat verder onder de foto´s)

1 November

De campagne loopt nog tot 1 november en door de content te blijven delen, willen we nog meer mensen wijzen op het belang van rookmelders, maar vooral dat mensen ze ook daadwerkelijk op de juiste plaats in huis ophangen en goed onderhouden.

Delen