Basisprincipes van brandbestrijding: wint jouw team?

  • Nederland
  • 03 december 2020

Hoe goed kennen jij en je collega’s de Basisprincipes van brandbestrijding? Daag een ander team uit en speel samen het spel Basisprincipes van brandbestrijding!

De Basisprincipes van brandbestrijding: na de campagne van afgelopen maand kan eigenlijk niemand er meer omheen. Maar hoe goed ken je de basisprincipes nu? Met het nieuwe spel kun je dit tijdens een oefenavond testen. Alleen met de mensen van je eigen ploeg of met je eigen ploeg tegen een andere ploeg. Onderwijskundige Suzanne Vet, kennismakelaar Denise Wennekes en onderzoeker Joost Ebus van het IFV zijn de bedenkers van het spel.

Acties

Suzanne Vet: 'Het lijkt op ganzenbord, maar in plaats van met een gans speel je met een TS. En de finish is een brandweerkazerne. Onderweg naar de kazerne beantwoord je met je team kennis- en casuïstiekvragen, die in de loop van het spel steeds moeilijker worden.' Denise Wennekes vult aan: 'Ook kun je op een actievak terecht komen. Je krijgt dan een pagerbericht waaraan acties vastzitten. Het team dat als eerste de finish bereikt, is overigens niet automatisch de winnaar. De meeste punten krijg je door de vragen goed te beantwoorden!'

On- en offline te spelen

Aan het spel kunnen maximaal zes teams, die uit drie of vier personen bestaan, meedoen. Het spel kan zowel fysiek als online gespeeld worden. 'Samen met elkaar in één ruimte het spel spelen, heeft de voorkeur', vertelt Joost Ebus. 'Ook voor de spelleiders is dat makkelijker. Discussies zijn dan beter te volgen en het is duidelijker over welke onderwerpen de meeste vragen leven. Maar zeker nu met corona is het handig dat er ook een online variant is.'

Beschikbaar in de ELO Brandweer

Het spel staat als studieroute ‘Spel basisprincipes brandbestrijding’ in de ELO Brandweer. Docenten, instructeurs en oefenleiders kunnen je via de regionaal functioneel beheerder toegang geven. Vragen of meer informatie over het spel? Neem dan contact op met Kennisplein van het IFV, e-mail info@ifv.nl.

Delen