‘Door het veel te doen wordt het routine’

  • Nederland
  • 04 december 2020

‘Hopelijk hebben we jullie de afgelopen maand enthousiast gemaakt om op je eigen post met de basisprincipes aan de slag te gaan. En besef: door het veel te doen wordt het straks een routine en ga je de basisprincipes automatisch met je hele ploeg toepassen', aldus lector Ricardo Weewer in zijn afsluitende vlog.

De Maand van de Basisprincipes van brandbestrijding is voorbij. De afgelopen weken hebben Brandweer Nederland en het IFV kennisclips, vlogs en andere informatie over de basisprincipes gepubliceerd. Verschillende collega’s hebben hun ervaringen met de basisprincipes gedeeld. Ricardo Weewer: ‘Het is heel belangrijk dat we hiermee doorgaan. Heb je een interessante inzet gedaan, laat het ons weten! En niet alleen als de toepassing van de basisprincipes heel mooi is gelukt. Ook als het wat minder is gegaan, horen we het graag. We kijken dan graag met jullie mee waarom het minder is gegaan en wat we eventueel nog moeten aanpassen. Met als doel: veilig en effectief gebouwbranden bestrijden.’

Basisprincipes van brandbestrijding: doe mee!

Op de webpagina www.basisprincipesvanbrandbestrijding.nl staan allerlei materialen die gebruikt kunnen worden in opleidingen en oefeningen voor repressieve brandweermedewerkers. Denk aan instructie- en praktijkfilmpjes en aan oefenscenario’s die gebaseerd zijn op daadwerkelijke incidenten. Alle regio’s worden van harte uitgenodigd om hun producten te delen. Zo bouwen we samen aan een online platform dat helpt om de Basisprincipes van brandbestrijding in de praktijk toe te passen!

Delen