‘Door de Basisprincipes kon ik beter overzicht houden’

  • Nederland
  • 30 november 2020

‘Door een goede buitenverkenning kon ik een juiste inschatting maken van het benodigde koelend vermogen om eerst van buitenaf de brandhaard aan te pakken.’ Aan het woord is bevelvoerder Martijn Zaaijer, Flevoland/Gooi en Vechtstreek. Hij deelt met ons in een vlog zijn ervaring met de toepassing van de Basisprincipes van brandbestrijding.

Martijn paste de Basisprincipes toe bij de bestrijding van een keukenbrand in een twee-onder-een-kapwoning. ‘De Basisprincipes van brandbestrijding bieden duidelijke stappen die voor iedere bevelvoerder en manschap eenvoudig toe te passen zijn als je je er een beetje in verdiept. Het draagt zeker bij aan een veilige inzet en het leverde mij onder andere op dat ik beter overzicht kon houden.’

Wil jij je ook verdiepen in de Basisprincipes? Neem dan een kijkje op www.basisprincipesvanbrandbestrijding.nl.


Maand van de basisprincipes van brandbestrijding

De hele maand november besteden Brandweer Nederland en het IFV uitgebreid aandacht aan de Basisprincipes van brandbestrijding. De basisprincipes bestaan uit vijf eenvoudige en praktische vuistregels voor het veilig en effectief bestrijden van gebouwbranden. Ze zijn twee jaar geleden geïntroduceerd en vorig jaar vastgesteld door de Programmaraad Incidentbestrijding van Brandweer Nederland.

Volg ons op www.basisprincipesvanbrandbestrijding.nl

Delen