Aftrap maand van de Basisprincipes van brandbestrijding

  • Nederland
  • 02 november 2020

'De branden van nu zijn niet meer zoals de branden van vroeger. Het aantal branden is kleiner, maar de branden zijn diverser en complexer geworden. Met de Basisprincipes van brandbestrijding kunnen we als brandweer veilig en effectief optreden', vertelt lector Ricardo Weewer. Vanaf vandaag besteden Brandweer Nederland en het IFV een maand lang uitgebreid aandacht aan de basisprincipes.

De Basisprincipes van brandbestrijding bestaan uit vijf eenvoudige en praktische vuistregels voor het bestrijden van gebouwbranden. De basisprincipes zijn twee jaar geleden geïntroduceerd en vorig jaar vastgesteld door de Programmaraad Incidentbestrijding van Brandweer Nederland. Om welke vuistregels gaat het precies? Hoe gebruik je ze in de praktijk? Hoe kun je ermee oefenen? En zijn de basisprincipes al verwerkt in onze opleidingen en bijscholingen?

Volg ons

Ricardo Weewer trapt de campagne af met een vlog waarin hij je vertelt wat je de komende weken kunt verwachten. Volg ons deze hele maand op www.basisprincipesvanbrandbestrijding.nl.

Basisprincipes van brandbestrijding: doe ook mee!

Op deze website staan allerlei materialen die gebruikt kunnen worden in opleidingen en oefeningen voor repressieve brandweermedewerkers. Denk aan instructie- en praktijkfilmpjes en aan oefenscenario’s die gebaseerd zijn op daadwerkelijke incidenten. Alle regio’s worden van harte uitgenodigd om hun producten te delen. Zo bouwen we samen aan een online platform dat helpt om de Basisprincipes van brandbestrijding in de praktijk toe te passen!

Delen