Ruim 5.000 stormmeldingen voor de brandweer

  • Nederland
  • 10 februari 2020

De brandweer in Nederland heeft in totaal 5071 meldingen gekregen als gevolg van de storm Ciara die zondag en vannacht over ons land raasde. Dat blijkt uit een inventarisatie onder de 25 veiligheidsregio’s. Nog steeds is de brandweer druk met de afhandeling van minder urgente meldingen.

‘Onze mensen hebben alles uit de kast gehaald om de helpende hand te bieden bij de gevaarlijke situaties die zijn ontstaan door bijvoorbeeld omgewaaide bomen, los geraakte dakdelen, omgewaaide schoorstenen en ondergelopen huizen door wateroverlast. De brandweer oefent regelmatig om dit soort incidenten te kunnen oplossen en was dus goed voorbereid. De storm kwam niet onverwachts, onze mensen stonden vanuit 950 kazernes paraat om de meldingen af te handelen’, blikt Stephan Wevers, voorzitter Brandweer Nederland, terug op de storm. ‘Ook het C2000-netwerk, dat vorige week is vernieuwd, heeft zich stabiel en goed gehouden. In een hele korte tijd hebben we met elkaar veel werk verzet om de stormoverlast zoveel mogelijk te beperken.’

Storm en wateroverlast

Hulp nodig bij een omgevallen boom, een ingestorte schuur of een ondergelopen kelder? Kijk hier wie je kunt bellen.

170223 Voorjaarsstorm. Bron Brandweerpost Zaandijk.jpg

Stichting Salvage

Ook Stichting Salvage heeft een druk weekend achter de rug. Afgelopen zondag zijn de Salvagecoördinatoren 67 keer uitgerukt om gedupeerden bij te staan. Van die 67 meldingen waren er 47 het directe gevolg van storm Ciara die over het land trok.

Delen