48 medailles voor Nederlandse hulpverleners tijdens WPFG

  • Nederland
  • 22 augustus 2019

"We zien elkaar over twee jaar in Rotterdam!" Met die woorden werd op 18 augustus de 18e editie van de World Police & Fire Games (WPFG) afgesloten. Meer dan 8.000 politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers uit 80 landen hebben in Chengdu (China) 10 dagen lang samen gesport. Onder hen 40 deelnemers uit Nederland, die uitkwamen op 28 sportonderdelen. Zij behaalden in totaal 48 medailles.

Wout Roos, werkzaam bij Brandweer Rotterdam Rijnmond, won maar liefst 3 gouden en 1 zilveren medaille op diverse wielren-onderdelen. “Tijdens de WPFG komen al mijn passies samen: wielrennen, mijn werk en het ontmoeten van nieuwe mensen,” vertelt Wout Roos. “De sfeer, het samenzijn en het delen van ervaringen met vakgenoten van over de hele wereld is voor mij de grootste winst. Dat ik ook nog eens 4 medailles mee naar Nederland mag nemen is natuurlijk hartstikke mooi.”

Op naar Rotterdam 2021

In 2021 komen de World Police & Fire Games voor het eerst in de geschiedenis naar Nederland. Tijdens de sluitingsceremonie van de Spelen in Chengdu werd de vlag officieel overgedragen aan Arjen Littooij, Algemeen Directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Bestuurslid WPFG Rotterdam 2021. Hij nam de vlag namens Nederland in ontvangst. De WPFG 2021 worden van 30 juli tot en met 8 augustus 2021 in en rond Rotterdam worden gespeeld.

De World Police & Fire Games zijn de internationale spelen voor politie, brandweer, douane en gevangenismedewerkers. Naast het versterken van de vriendschappelijke, internationale banden tussen de bewakers van de openbare orde en veiligheid, laten de deelnemers tijdens de WPFG aan de wereld zien wat samenwerken, doorzettingsvermogen, vriendschap en loyaliteit inhoudt.

Dit grootschalige sportevenement wordt elke twee jaar gehouden. Iedere editie heeft zo’n 10.000 deelnemers uit meer dan 70 verschillende landen in circa 60 verschillende sporten.

De Nederlandse deelname aan de WPFG kent een lange geschiedenis. Sinds 1989 neemt Nederland deel. De Rotterdamse brandweerman Bertus Budde was de eerste Nederlandse deelnemer.

Huldiging medaillewinnaars

 

De medaillewinnaars worden op 4 september gehuldigd op het stadhuis van Rotterdam door burgemeester Ahmed Aboutaleb. Onder hen zijn tien brandweercollega’s die samen maar liefst 16 medailles wisten te behalen.

 

Overzicht Nederlandse medaillewinnaars

 

Meer weten?

 

Wil je meer weten over de WPFG? Kijk dan op onze website, de website van WPFG Rotterdam of kom naar het Brandweerevent.

Delen