Huldiging medaillewinnaars WPFG Chengdu

  • Nederland
  • 05 september 2019

Woensdag 4 september, werden alle deelnemers aan de World Police & Fire Games (WPFG) 2019 gehuldigd op het stadhuis van Rotterdam door burgemeester Ahmed Aboutaleb. Nederland behaalde maar liefst 17 keer goud, 15 keer zilver en 16 keer brons.

Tijdens de WPFG in Chengdu namen meer dan 8.000 politiemensen, brandweercollega’s, douane- en gevangenismedewerkers uit 80 landen het 10 dagen lang het tegen elkaar op. Onder hen 40 deelnemers uit Nederland. Zij kwamen uit op 28 sportonderdelen en wisten in totaal 48 medailles te bemachtigen. Onder hen waren tien brandweercollega’s die samen maar liefst 16 medailles wisten te behalen.

Deelnemen aan de WPFG en dan ook nog eens een medaille winnen is een ervaring die ik nooit zal vergeten.

  • Jeroen Kranendonk, deelnemer en medaillewinnaar WPFG 2019 Jeroen Kranendonk, deelnemer en medaillewinnaar WPFG 2019
  • 04 september 2019 04 september 2019

Op naar Rotterdam 2021

 

De WPFG bestaat al sinds de jaren 80 en komt voor het eerst naar Nederland! Rotterdam heeft de eer om dit grootste breedtesport evenement ter wereld in 2021 te mogen organiseren. Er worden meer dan 10.000 deelnemers van sporters uit 60 landen verwacht en zij nemen 30.000 familie en vrienden mee. In 2013 vonden de spelen plaats in Belfast, in 2015 in Fairfax, in 2017 in Los Angeles, in 2019 in Chengdu en in 2021 in Rotterdam. In zijn toespraak vanmiddag zei burgemeester Aboutaleb: “Met de World Police & Fire Games 2021 willen we alle hulpverleners een podium bieden en hen collectief bedanken voor het werk dat ze dag in dag uit verrichten voor onze samenleving. Dat verdienen ze.”

 

De WPFG-vlag

 

Tijdens de huldiging overhandigde Arjen Littooij, Algemeen Directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Bestuurslid WPFG Rotterdam 2021 de WPFG-vlag aan Wethouder Sven de Langen. De officiële vlag ontving Littooij in augustus uit handen van de president van de WPFG tijdens de sluitingsceremonie van het evenement in China. De vlag is vanmiddag opgeborgen in de kluis van het stadhuis en zal tijdens de opening van de World Police & Fire Games in 2021 gehesen worden in Rotterdam.

 

Dutch Ultimate Fire Fighter

 

Dit weekend vindt voor de derde keer het nationaal kampioenschap ‘Dutch Ultimate Fire Fighter’ (DUFF) plaats. Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam gaan stichting World Police & Fire Games (WPFG) Rotterdam 2021 en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond op zoek naar de Ultimate Fire Fighter van Nederland. Net als vorig jaar strijden de deelnemers op een parcours om de titel van de ultieme brandweerman of -vrouw van Nederland. Niet alleen brandweerlieden betreden de arena. Ook mensen die werkzaam zijn bij de politie, Dienst Justitiële Inrichtingen of de Douane mogen deelnemen aan de wedstrijd. De winnaars winnen een ticket voor de WPFG 2021 in Rotterdam.

"We zien elkaar over twee jaar in Rotterdam!"

Met die woorden werd op 18 augustus de 18e editie van de World Police & Fire Games (WPFG) afgesloten.

De winnaars

Overzicht Nederlandse medaillewinnaars

Delen