STH, iets voor jou?

  • Nederland
  • 07 mei 2019

Op 3 juni 2016 vindt op Urk een gasexplosie plaats, gevolgd door een grote brand. Verschillende huizen worden verwoest. Twee woningen blijken niet toegankelijk voor de brandweer. Mogelijk liggen er slachtoffers onder het puin. De hulp van het Specialisme Technische Hulpverlening (STH) wordt ingeroepen. De STH-teams Noord en Oost komen ter plaatse voor het zoeken naar slachtoffers.

Dit was de eerste inzet van het Specialisme Technische Hulpverlening. Maar inmiddels hebben de STH-teams hun waarde al bewezen bij verschillende incidenten.

Nieuwe collega’s

Per regio zijn in totaal circa 30 opgeleide STH-teamleden, zodat bij een alarmering altijd voldoende teamleden opgeroepen kunnen worden voor het formeren van één team. Vier van de vijf landelijke teams STH zijn daarom weer op zoek naar collega’s voor verschillende teamrollen.

Lijkt het jou wat of wil je meer weten? Kijk dan op de pagina STH-teams zoeken collega’s.

Specialisme Technische Hulpverlening

Werken op locaties waar instortingsgevaar dreigt, vraagt veel kennis en expertise. Bouwtechnisch inzicht, een analytisch vermogen en oplossingsgericht werken zijn belangrijke vaardigheden. Daar worden onze collega’s van STH speciaal op getraind. 

STH-teams-bij-ondertekening.jpg

Delen