“Het was erg druk, we hadden veel aanloop.”

Succesvolle Negenmaandenbeurs

  • Nederland
  • 26 februari 2019

Van 20 tot en met 24 februari stonden we op de Negenmaandenbeurs in de RAI in Amsterdam. Met een mooie stand, met daarin onder andere de escaperoom van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG), hebben we veel mensen bereikt met informatie over brandveiligheid. Het was druk!

Collega’s uit bijna alle regio’s stonden bezoekers te woord, die vaak met gerichte vragen kwamen. “Het was erg druk, we hadden veel aanloop. We hebben veel mensen persoonlijk advies gegeven”, vertelt Ilona Bol van de VNOG. “De escaperoom was een groot succes. In totaal zijn er zo’n 400 mensen in de escaperoom, uitgevoerd als tiny house, geweest. Men moest proberen om het huisje binnen 10 minuten brandveilig te maken. Als dat lukte, dan stonden de mensen binnen deze tijd weer buiten. Na afloop gaven wij hen nog aanvullende informatie over brandveiligheid.”

Maak van je roze wolk geen rookwolk

De bezoekers van de Negenmaandenbeurs sloten mooi aan bij de doelgroep waar de Brandpreventieweken zich vorig jaar op richtte. Jonge en aanstaande ouders willen vaak het beste voor hun kindje om ze gezond en veilig op te laten groeien. Aan alle kanten wordt vaak meegedacht en checklistjes helpen daarbij om niets te vergeten. Echter, aan brandveiligheid wordt niet altijd (als eerste) gedacht. Daarom waren wij aanwezig tijdens de Negenmaandenbeurs om hen te informeren over rook- en CO-melders, veilig vluchten en het sluiten van binnendeuren. Tijdens een interactieve quiz maakten de bezoekers kans om een ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ tas met inhoud te winnen.

Baby geboren? Maak van je roze wolk geen rookwolk

Te midden van beschuit met muisjes, korte nachten en kraamvisite is brandveiligheid waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt.

Roze wolk rookwolk-header-brwNL3.JPG

Delen