STH selectiedag verplaatst in verband met verwachte hitte

  • Nederland
  • 26 juni 2019

Aankomende zaterdag (29 juni) zou de selectiedag voor de teams voor het landelijk Specialisme Technische Hulpverlening (STH) plaatsvinden. De weersvoorspellingen zijn echter dusdanig, dat het niet verantwoord zou zijn om onder die omstandigheden de selecties plaats te laten vinden. Om de veiligheid en het welbevinden van de kandidaten te kunnen waarborgen, is er onder andere gekeken naar de FNV Hittestress calculator. Deze berekent wat de FNV Hitte-index is bij de combinatie van bepaalde weersomstandigheden en de zwaarte van bijvoorbeeld de inspanning en de te dragen kleding.

In nauw overleg met de betrokken regio’s waar de STH teams gestationeerd zijn, heeft de selectiecommissie daarom besloten de selectiedag te verplaatsen naar zaterdag 14 september. De kandidaten die zich opgegeven hadden, zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gebracht.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Theo Uffink: theo.uffink@ifv.nl.
Meer weten over het specialisme STH? Kijk dan verder op deze website

Zie ook: Pas op voor hittestuwing

Specialisme Technische Hulpverlening

Werken op locaties waar instortingsgevaar dreigt, vraagt veel kennis en expertise. Bouwtechnisch inzicht, een analytisch vermogen en oplossingsgericht werken zijn belangrijke vaardigheden. Daar worden onze collega’s van STH speciaal op getraind. 

STH-teams-bij-ondertekening.jpg

Delen