Nieuwe portofoons voor de brandweer

  • Nederland
  • 27 maart 2019

Vanaf april worden voor de eerste nieuwe Tetra C2000 TMO/DMO portofoons geleverd voor de brandweer in de regio’s IJsselland, Kennemerland en Noord-Holland Noord. De portofoons worden gebruikt voor zowel de directe communicatie tussen de manschappen en bevelvoerders als de communicatie tussen de bevelvoerder en de meldkamer. Het gaat in totaal om 2.300 portofoons.

Nauwkeurig
Vorig jaar is gestart met de aanbesteding van Tetra C2000 TMO/DMO portofoons, waarvoor een projectgroep is aangesteld die het proces nauwkeurig begeleidt. Zo zijn alle aanbiedingen beoordeeld op de eisen en zijn gebruikerstesten uitgevoerd. De aanbiedingen zijn bovendien ook nog door een derde onafhankelijke partij getest. De totale beoordeling op basis van beste prijs-kwaliteitverhouding heeft geresulteerd in levering van portofoons door:

  • Perceel 1: Abiom Communication Systems B.V. met Sepura Portofoons
  • Perceel 2 SMELT Europe B.V. met Motorola Portofoons
  • Perceel 3: SMELT Europe B.V. met Motorola Portofoons

‘We praten niet alleen over veel geld, maar ook over een belangrijk instrument voor veilig brandweeroptreden. Dat vraagt zorgvuldigheid en professionaliteit. Door gebruik te maken van de landelijke expertise van het IFV en de projectgroep is ook deze aanbesteding succesvol afgerond en daar ben ik ontzettend trots op’, zegt Diemer Kransen, voorzitter van de stuurgroep IBARC.

Delen