Nationale heldendag 2019

  • Nederland
  • 07 november 2019

Vandaag, tijdens de Nationale Heldendag, staat het Platform Heldenwaardering bewust stil bij onze helden. Dat zijn mensen in onze samenleving die, vaak met gevaar voor eigen leven, actie ondernemen als dat nodig is. Tijdens een feestelijke ceremonie op donderdag 7 november in de Glazen Zaal in Den Haag ontvangen deze bijzondere mensen een onderscheiding voor hun getoonde heldenmoed en dapperheid.

Het uitreiken van de verschillende onderscheidingen is uiteraard het belangrijkste onderdeel van de middag. Het gaat om de Koninklijke Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon, de bronzen legpenningen van het Carnegie Heldenfonds en de zilveren penningen van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. De eerstgenoemde onderscheiding is de hoogste burgerlijke onderscheiding in Nederland, die slechts een paar keer per jaar wordt uitgereikt. In totaal worden tijdens de Nationale Heldendag 2019 zeven helden onderscheiden.

Parttime hero’s bij de brandweer

Bij de brandweer kennen we ook onze ‘helden’. Zo kennen enkele regio’s, waaronder Brandweer Midden- en West-Brabant en Brandweer Brabant-Noord de campagne Parttime hero’s gezocht. Of je nu letterlijk een mensenleven redt of een kat uit een boom, bij de brandweer ben je elke keer weer iemands held. Je helpt steeds weer andere mensen, en of je daar nu mee te koop loopt of niet, in bijna iedereen schuilt zo’n held. Kijk voor meer info op www.brandweer.nl/middenwestbrabant/parttime-hero of www.brandweer.nl/brabant-noord/parttime-hero

Vacatures

Ben jij op zoek naar een baan in een dynamische omgeving en wil je ook jouw bijdrage leveren aan een veilige samenleving? Dan zijn we op zoek naar jou!

brw6 oefenen vuur.jpg

Delen