Minister spreekt met hulpverleners over de jaarwisseling

  • Nederland
  • 21 maart 2019

Jaarwisseling in Nederland. “Je wordt bestookt met zwaar vuurwerk. Je wordt verbaal ontvangen op een manier waarop je zelf liever niet ontvangen wordt. Je wordt bedreigd als je bezig bent een vuurtje te blussen. Dus eigenlijk de 'normale zaken' met oud en nieuw. Wat dus niet normaal is.”, vertelt Jos Dijkgraaf, brandweerman in Haaglanden.

Op 18 en 20 maart organiseerde het ministerie van JenV samen met twee gemeenten bijeenkomsten over de jaarwisseling. Minister Grapperhaus ging met bestuurders én hulpverleners in gesprek, om samen op zoek te gaan naar aanvullende maatregelen om de jaarwisseling feestelijker en rustiger te laten verlopen.

De opbrengsten van de bijeenkomsten worden besproken in het kabinet en worden verwerkt in een brief aan de Tweede Kamer. Ook is de hoop dat de aanwezigen met de opbrengsten van de bijeenkomsten aan de slag gaan. Ook de brandweer was hier uiteraard present. Commandant Esther Lieben is trots hoe haar Haagse ‘frontlinie’ door middel van deze sessies een bijdrage levert aan het op de politieke agenda krijgen en houden van dit thema.

 

Meer informatie over deze bijeenkomst vind je op de www.rijksoverheid.nl.

Delen