Enthousiaste reacties na de ROOD-shows

  • Nederland
  • 27 september 2019

Het programma Grootschalig en Specialistisch Optreden Brandweer Nederland (GBO-SO) trekt dit jaar het land door om in alle districten met operationeel leidinggevenden in gesprek te gaan. Daarbij zijn ze te gast bij verschillende kazernes en opleidingscentra om de laatste ontwikkelingen van het programma te delen maar ook om in gesprek te gaan over ervaringen en verwachtingen ten aanzien van GBO-SO.

Na een korte zomerpauze ging het team GBO-SO weer op pad om de rest van de districten te bezoeken. Woensdag 25 en donderdag 26 september waren ze te gast in district Zuid. Naast veel enthousiaste bezoekers uit het district, kwamen ook de zuiderburen uit België op bezoek. Er kan weer gesproken worden over twee succesvolle ROOD-shows!

Goes

In Goes werd het team hartelijk en enthousiast ontvangen door de brandweercollega’s van kazerne Goes. Ruim 50 geïnteresseerde bezoekers bezochten die dag de ROOD-show. Het werd erg gewaardeerd dat Goes als locatie was gekozen en na afloop waren er dan ook veel enthousiaste reacties zoals: ‘Wanneer gaan jullie met de ROOD-show de grens over’? ‘Hier is echt behoefte aan’, ‘Ik heb vandaag echt veel geleerd’ en ‘Erg interessant om te weten wat er allemaal inzetbaar is vanuit de specialismen en hoe allen in z’n werk gaat’.

Waalre

Ook in Waalre waren er veel bezoekers: ruim 70 brandweercollega’s uit de omgeving kwamen naar het Regionaal Opleidingscentrum Brandweer om in gesprek te gaan over GBO-SO. Gerbrand Jonker, projectleider Grootschalig Brandweeroptreden (GBO) peilde bij het slotwoord nog even onder de bezoekers welk cijfer de ROOD-show zouden geven en daar mogen we trots op zijn: een dikke 8. Mooie reacties waren onder meer: ‘Het was interessant en goed georganiseerd’. ‘Deze persoonlijke benadering heeft zoveel meer dan dat je alleen informatie op een website of op een flyertje leest’. En van een van onze Belgische brandweercollega’s: ‘Vandaag weer veel bagage in mijn rugzak kunnen steken, een dikke pluim voor de Nederlandse brandweer.’
(tekst gaat onder foto's verder)

We komen naar je toe!

Meld je nu aan voor de laatste ROOD-show!

Colonne_buitenspiegel-1280x720.jpg

De komende ROOD-shows

Na district Zuid worden er dit jaar nog twee districten bezocht. Op 30 en 31 oktober is GBO-SO te gast in district Oost en op 13 en 14 november in district Noord. Ben je operationeel leidinggevende in deze buurt? Meld je dan hier aan voor een van deze ROOD-shows!

Delen