Dé Dutch Ultimate Fire Fighters van Nederland

  • Nederland
  • 09 september 2019

Afgelopen weekend vond voor de derde keer het nationaal kampioenschap ‘Dutch Ultimate Fire Fighter’ (DUFF) plaats in Rotterdam. Ahmed Koc wist tweevoudig titelhouder Bob uit den Boogaart te verslaan. De titel beste brandweervrouw ging voor de tweede keer op een rij naar Jody Sans. Beiden ontvingen een wildcard voor deelname aan de World Police & Fire Games in Rotterdam in 2021.

Trotse winnaar Ahmed: ‘Ik ben ongelooflijk gelukkig. Ik heb de afgelopen maanden heel hard getraind, maar ik had niet verwacht als eerste te komen. Deze titel is extra speciaal voor mij omdat ik voor de DJI werk en niet voor de brandweer. Niet dat het er echt toe doet: in beide beroepen is het ongelooflijk belangrijk om fit te zijn.’ Winnares Jody merkte op dat, na het concurreren in de Ultimate Fire Fighter in Chengdu deze zomer en de titel die zij vorig jaar won, de verwachtingen hoog waren: ‘Maar ik voelde meteen dat het goed ging. Ik was vooral bang voor de dummy-dragcomponent, omdat ik dat zo moeilijk vond in China. Gelukkig ging het heel goed. Ik ben erg blij!

Niet alleen brandweermensen betreden de arena

Deelnemers legden een zwaar parcours af in de strijd om de titel van de ultieme brandweerman of -vrouw van Nederland. DUFF is een typische brandweersport en bestaat uit meerdere brandweerbehendigheids-oefeningen, zoals brandslang rollen, krachtoefeningen en klimmen. Toch betraden niet alleen brandweermensen de arena. Ook collega’s van de politie, Dienst Justitiële Inrichtingen en de Douane namen deel aan de wedstrijd. In totaal deden er 28 deelnemers mee. Het nationaal kampioenschap DUFF werd tijdens de Wereldhavendagen georganiseerd door stichting World Police & Fire Games (WPFG) Rotterdam 2021 en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.
(tekst gaat verder onder de foto's)

World Police & Fire Games

De Ultimate Fire Fighter is een van de sporten van de WPFG. Dit grootste breedtesport evenement ter wereld bestaat sinds de jaren 80 en komt voor het eerst naar Nederland! Rotterdam heeft de eer om deze spelen in 2021 te mogen organiseren. Er worden meer dan 10.000 deelnemers van sporters uit 60 landen verwacht en zij nemen 30.000 familie en vrienden mee. In 2013 vonden de spelen plaats in Belfast, in 2015 in Fairfax, in 2017 in Los Angeles, in 2019 in Chengdu en in 2021 in Rotterdam. Ook jij kunt aan dit grote evenement! Kijk voor meer informatie over de WPFG Rotterdam 2021 op www.brandweernederland.nl/wpfg.

Delen