Vaar mee voor een kleurrijke brandweer!

  • Nederland
  • 03 juni 2019

Nergens anders ter wereld vind je een festival dat vergelijkbaar is met de Amsterdam Gay Pride. Het hoogtepunt is toch wel de Canal Parade, waar meer dan tachtig boten door de grachten varen. Op zaterdag 3 augustus vaart er voor de vierde keer een boot van Brandweer Nederland mee. Het netwerk Roze in Rood organiseert de deelname. En jij kunt meevaren!

‘De voorbereidingen zijn al in volle gang’, begint Willy Piepenbrock, voorzitter van het netwerk. 'De leden van het netwerk Roze in Rood zijn reeds gevraagd. Nu is de inschrijving geopend voor alle brandweercollega’s. Onze boot staat vol met ambassadeurs voor een kleurrijke brandweer.’
(tekst gaat onder de foto's verder)

Willy Piepenbrock vertelt...

Willy Piepenbrock vertelt in de Brandweerkrant over zijn eigen ervaring om uit de kast te komen, maar ook over het doel van netwerk Roze in Rood: de algemene acceptatie op de werkvloer verder ontwikkelen.

Samen naar een kleurrijke toekomst

Ieder jaar hanteert de Canal Parade een eigen thema. Dit jaar is het algemene thema ‘remember the past, create the future’. Willy: ‘Wij richten ons vooral op de toekomst met onze slogan Samen naar een kleurrijke toekomst. Samen met ál onze collega’s willen we bouwen aan een kleurrijke toekomst. Want de populatie van onze brandweerorganisatie is nog geen goede afspiegeling van de bevolking als het gaat om LHBTI. Met onze deelname aan de Canal Parade stimuleren we onze collega’s én burgers om ruimdenkend te zijn. Om anders te durven denken en open te staan voor diversiteit.’

Roze én Rood!

‘Alle brandweercollega’s zijn dan ook meer dan welkom om zich aan te melden om met ons mee te varen op de brandweerboot op 3 augustus! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus het kan zijn dat een loting plaatsvindt waarbij de opvarenden bepaald wordt. Wil je meevaren, schrijf je hieronder in. De inschrijvingsperiode loopt tot 7 juli. Je hoort daarna of je meevaart. Graag zien wij je inschrijving tegemoet!’ besluit Willy.


Netwerk Roze in Rood

Voor een 'kleurrijke', prettige en veilige werkomgeving.

Roze-Rood-Regenboogvlag.jpg

Roze in Rood op Facebook

Like je ons op Facebook? Daar leer je meer collega's en geïnteresseerden kennen.
Je vindt het netwerk Roze in Rood op:

Roze-Rood-Regenboogvlag.jpg

Samen ambities waarmaken

Als brandweer spelen we in op de veranderende samenleving. Hoe we dit doen lees je op deze pagina.

Uitvoeringsagenda-Werk-in-uitvoering.jpg

Delen