Uitruk Limburg-Noord ‘in nieuw jasje’

  • Nederland
  • 10 januari 2019

‘Veel bewegingsvrijheid en goede zichtbaarheid. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van de nieuwe uitrukpakken van Limburg-Noord’, vertelt Geert van Pol, consulent materieel van de regio.

Om een goede keuze te kunnen maken voor nieuwe uitrukkleding, organiseerde Limburg-Noord twee testdagen. Op de eerste dag kregen de deelnemers verschillende typen uitrukkleding voorgelegd, zoals een overall, broek jascombinatie en overall met uitrukjas. De keuze is gevallen op de hoge broek met een korte uitrukjas. Nadat de keuze voor de type kleding was gemaakt, is een eisenpakket opgesteld. Hierop hebben vijf leveranciers een aanbieding gedaan en prototype pak(ken) meegeleverd die op  de tweede testdag uitgebreid zijn beoordeeld. Het gekozen uitrukpak zit prettig met het dragen van ademlucht en geeft veel bewegingsvrijheid.

Landelijke uniformiteit

‘Inmiddels was het IFV in een vergevorderd stadium met de ontwikkeling van een landelijk huisstijl voor uitrukkleding. Omdat dit nagenoeg samenviel met ons aanbestedingstraject, hebben we besloten om deze landelijke huisstijl te gebruiken’, legt Geert verder uit. ‘We hebben dit gedaan om de herkenbaarheid van de brandweerman op straat te verhogen. De politie en de ambulancedienst zijn ook landelijk herkenbaar doordat iedereen op straat dezelfde kleding draagt. Mooi als we die uniformiteit ook bij de brandweer kunnen realiseren.’

Het volledige artikel en andere verhalen door en voor de regio’s lees je in het decembernummer van de Brandweerkrant van Nederland.

Brandweerkrant

Vier keer per jaar verschijnt de Brandweerkrant van Nederland, met nieuws van en voor de regio's.

Brandweerkrant Juni 2020 Header

Delen