Zomernummer Brandweerkrant

Power bij de brandweer

  • Nederland
  • 22 juli 2019

Verschillende regio’s onderzoeken welke gevolgen de energietransitie heeft voor het werk van de brandweer. Zowel Twente als Flevoland vertellen in het zomernummer van de Brandweerkrant over hun aanpak om de ontwikkelingen te volgen en de organisatie daarin mee te nemen.

In 2020 zal 14% van de energie duurzaam worden opgewekt. Daarvoor komen er zo’n duizend windmolens bij. Er zijn nu al ongeveer twaalf miljoen zonnepanelen in Nederland. Het Rijk streeft naar een miljoen elektrische voertuigen op het Nederlandse wegennet in 2025. Er rijden nu ruim 210.000 elektrische voertuigen op de wegen (van scooter tot auto tot trolleybus). Naar schatting zijn er ruim 140.000 laadpunten.
(tekst gaat verder onder de foto´s)

Energietransitie

Nieuwe technieken van energie-gebruik en -opslag, wat betekent dat eigenlijk voor de veiligheid?

Energietransitie_shutterstock_764274979.jpg

De volledige verhalen van Twente en Flevoland over de energietransitie lees je op pagina 8 van de Brandweerkrant van Nederland.

 

Vakbekwaamheid

Oefenen en opleiden doen we op veel verschillende manieren, maar wel met hetzelfde doel: vakbekwaam worden en blijven. Warm of koud, samen of individueel, op locatie of vanuit huis, digitaal of klassikaal.

Brandweeronderwijs

Brandweerkrant

Vier keer per jaar verschijnt de Brandweerkrant van Nederland, met nieuws van en voor de regio's.

Brandweerkrant.jpg

Delen