Alle hulpdiensten goed voorbereid

Overgang naar nieuw systeem C2000

  • Nederland
  • 24 december 2019

Begin 2020 gaan alle hulpdiensten in Nederland over op een nieuw C2000 systeem. Dit houdt in dat het oude systeem ‘uitgeschakeld’ wordt en het nieuwe netwerk daarna wordt ‘aangezet’. Tijdens de migratienacht is er een aantal uren geen verbinding mogelijk via C2000. In deze periode wordt gebruik gemaakt van alternatieve middelen. Alle hulpverleningsdiensten zijn goed voorbereid op deze overgang.

De migratie neemt enkele uren in beslag. Het oude netwerk gaat niet direct uit, maar eerst op stand by. We kunnen hier direct naar terugschakelen als dat nodig blijkt. Technici zetten vervolgens de aansluitingen onder de antennemasten om. Zodra dit is afgerond bieden de ruim 600 masten weer landelijke dekking. Heb je tijdens de migratie geen dienst of inzet, dan zal je hier niets van merken.

Wil je meer weten?

Ga naar brandweer.nl/c2000. Hier vind je onder andere interviews met collega’s die bij de migratie betrokken zijn en de laatste editie van de nieuwsbrief van het ministerie van JenV.

Voor inhoudelijke vragen over o.a. de voorbereidingen in jouw regio kun je terecht bij je regionale projectleider. Weet je niet wie dit is? Neem ook dan contact op met Ton Driessen, kolomcoördinator Brandweer en Veiligheidsregio’s: tondriessen@vrbzo.nl


Meer informatie over de migratie lees je in de Brandweerkrant van Nederland.

Brandweerkrant

Vier keer per jaar verschijnt de Brandweerkrant van Nederland, met nieuws van en voor de regio's.

Brandweerkrant Juni 2020 Header

Delen